S. Cichanouskaja: skambutis nereiškia A. Lukašenkos pripažinimo | Diena.lt

S. CICHANOUSKAJA: SKAMBUTIS NEREIŠKIA A. LUKAŠENKOS PRIPAŽINIMO

  • 13

Kadenciją baigiančios Vokietijos kanclerės Angelos Merkel telefoninis pokalbis pirmadienį su Aliaksandru Lukašenka nereiškia jo kaip teisėto Baltarusijos valstybės vadovo pripažinimo, sako baltarusių opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

„Žinau, kad Europos visuomenė ir Europos lyderiai laikosi principo – niekas nesiruošia kalbėtis su diktatoriumi, nusikaltėliu, kuris laiko įkaitais devynis milijonus baltarusių ir vargšus migrantus, kuriuos pats ir atvežė prie sienos“, – LRT antradienį sakė S. Cichanouskaja.

Anot jos, vakarykštis Vokietijos kanclerės skambutis greičiausiai buvo iš humanitarinių paskatų.

“Žmonės šąla pasienyje ir neturi galimybių grįžti į Minską. Tą suprantu. Bet kaip baltarusė, to suprasti negaliu, ypač tuo metu, kai mes prašome nebendrauti. Manau, tai – asmeninė Angelos Merkel iniciatyva“, – pabrėžė S. Cichanouskaja.

„Tai joks pripažinimas (A. Lukašenkos – BNS) kaip teisėto valstybės vadovo“, – pridūrė ji. 

Pirmadienio vakarą pranešta, kad autoritarinis Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka ir Vokietijos kanclerė A. Merkel surengė telefonines derybas dėl nelegalių migrantų Baltarusijos pasienyje su Lenkija, Lietuva ir Latvija, aptarti šios krizės sprendimo būdai.

Tūkstančiai migrantų pastaraisiais mėnesiais bando patekti į ES nares Lenkiją, Lietuvą ir Latviją per Baltarusijos sieną. Praėjusią savaitę įtampa pasienyje smarkiai išaugo, nes pasienyje susitelkė keli tūkstančiai migrantų. Jie vis bando pralaužti sienos užkardas.

Briuselis ir Lietuvos Vyriausybė kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už ankstesnes Bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją po pernai įvykusių prezidento rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

konservatoriai p a p o r i n o ,jog

MERKEL skambino k o t l e t ų kepėjai Cichanovskai-- tačiau atsiliepė Baltarusijos prezidentas Lukošenka, nes ji tuo metu kepė KUTLETUS.

kauns

pokalbis su teroristu dar nereiskia kad teroristas jau nebe teroristas. Iprasta darbo su teroristais praktika, tik psichologo nepasiusi, tenka Merkel sita darba daryt.

TAI

Tai šita boba dar vis Lietuvoje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS