S. Lavrovas įvardijo skrydžių su Gruzija atnaujinimo sąlygas | Diena.lt

S. LAVROVAS ĮVARDIJO SKRYDŽIŲ SU GRUZIJA ATNAUJINIMO SĄLYGAS

  • 2

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, anksčiau šią savaitę prabilęs apie tiesioginio oro susisiekimo su Gruzija atnaujinimo galimybę, įvardijo tokio sprendimo sąlygas.

„Jungtinių Tautų Generalinėje asamblėjoje susitikau su Gruzijos užsienio reikalų ministru. Be kitų klausimų, dėl kurių jis domėjosi, buvo paklausta ir dėl tiesioginių skrydžių tarp Rusijos ir Gruzijos atnaujinimo. Aš jam paaiškinau, kad mes niekada neieškojome dingsčių pykčiams su Gruzija, ir jei jos vadovybė gebėtų atsakingiau normalizuoti santykius su Rusija bei atsispirtų rusofobams, tikriausiai mes būtume linkę atnaujinti tarpusavio oro susisiekimą“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas.

Anot S. Lavrovo, tiesioginių skrydžių į Gruzija draudimas buvo pristatytas kaip „laikina priemonė, kurią mes atšauksime, kai situacija normalizuosis, o Gruzijos vadovybė supras, jog būtina užkirsti kelią tokiems išsišokimams“.

Tiesioginį oro susisiekimą tarp Rusijos ir Gruzijos liepos pradžioje uždraudė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, reaguodamas į smurtinius protestus Tbilisyje birželio pabaigoje, prasiveržusius po vieno rusų parlamentaro kreipimosi į Gruzijos parlamentą. Deputato Sergejaus Gavrilovo kalba pakurstė ilgalaikį priešiškumą, kilusį dėl Maskvos paramos dviem Gruzijos separatistiniams regionams – Abchazijai ir Pietų Osetijai.

Toks politinio atspalvio sprendimas paveikė tiek gana didelį svorį Gruzijos ekonomikoje turintį turizmo sektorių, tiek ir Gruziją pamėgusių Rusijos poilsiautojų turistų planus, kurie sudaro beveik ketvirtadalį šią Kaukazo valstybę aplankančių užsieniečių.

Anksčiau tiesioginis oro susisiekimas tarp Rusijos ir Gruzijos buvo ilgam nutrauktas po trumpo karo tarp šalių 2008-ųjų rugpjūtį – dvejus metus nebuvo jokių tiesioginių skrydžių, 2010-ųjų rugpjūtį pradėti tik užsakomieji reisai, o reguliarūs skrydžiai atnaujinti 2014 metų rugsėjį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Artūras

Be rusų pas azijatus-gruzdus niekas nevažiuoja !

Arvys

Prakeikti ruskiai patys muša ir patys reikia, kad juos skriaudžia. Ko gero nėra pasaulyje didesniu veidmainiu šalies kaip ši...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS