Sakartvelo parlamentas pritarė prieštaringai vertinamam „užsienio agentų“ įstatymo projektui | Diena.lt

SAKARTVELO PARLAMENTAS PRITARĖ PRIEŠTARINGAI VERTINAMAM „UŽSIENIO AGENTŲ“ ĮSTATYMO PROJEKTUI

Tūkstančiai Sakartvelo gyventojų trečiadienį atnaujino protestus, po to, kai parlamentas, nepaisydamas kelias savaites trukusių demonstracijų ir įspėjimų iš Briuselio, kad tai pakenks Tbilisio siekiams prisijungti prie Europos Sąjungos, pritarė prieštaringai vertinamam „užsienio agentų“ įstatymo projektui.

ES taip pat pasmerkė policijos veiksmus, kai ši antradienio vakarą prieš dešimtis tūkstančių protestuotojų panaudojo ašarines dujas, vandens patrankas ir gumines kulkas.

Įstatymų leidėjai 83 balsais „už“ ir 23 „prieš“ per antrąjį svarstymą pritarė minėtam įstatymo projektui. Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ pareiškė ketinanti pasirašyti įstatymą iki gegužės vidurio, tvirtindama, kad juo tik siekiama padidinti pilietinių grupių finansavimo iš užsienio skaidrumą.

Bet jo kritikai teigia, kad siūlomas įstatymas primena represinį Rusijos įstatymą, naudojamą siekiant nutildyti kitaminčius.

Trečiadienio vakarą tūkstančiai demonstrantų, mojuodami Sakartvelo ir ES vėliavomis, vėl susirinko prie parlamento ir bandė užblokuoti pastato prieigas, sakė AFP reporteris.

Neramumai kilo prieš spalio mėnesį numatytus parlamento rinkimus, kurie vertinami kaip svarbiausias demokratijos išbandymas ES narystės siekiančioje Juodosios jūros valstybėje.

Manoma, kad prezidentė Salomė Zurabišvili, – kuri nesutaria su valdančiąja partija, – vetuos šį įstatymą, tačiau partija turi pakankamai balsų, kad atmestų jos veto.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

va taip

Ten vyksta baisinės, nesibaigiančios riaušės ir viskas dėl įstatymo kurį jie vadina rusišku, nors Rusija su šiuo įstatymu neturi nieko bendro , tai JAV priimtas įstatymas kuris apriboja valstybėje nevyriausybinių organizacijų, kurios gauna pinigus savo veiklai iš užsienio, veiklą. Panašius įstatymus turi ir daugelis ES ir kitos pasaulio valstybių

senjoras

Baigsis kačiukų ir šuniukų "globos" organizacijos iš užsienio - gal bus daugiau taikos

Labai gerai

Gruzijos parlamentas padarė, šaunuoliai !!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS