Šalys prieš koronaviruso plitimą imasi įvairių priemonių: atšaukė ir karių pratybas | Diena.lt

ŠALYS PRIEŠ KORONAVIRUSO PLITIMĄ IMASI ĮVAIRIŲ PRIEMONIŲ: ATŠAUKĖ IR KARIŲ PRATYBAS

  • 2

„Koronavirusas yra nekontroliuojamas“, – žurnalistas sakė Norvegijos kariuomenės operacijų centro vadas Rune Jakobsenas (Runė Jakobsenas) sakė žurnalistams.

Norvegija atšaukė  karių pratybas

Norvegijos ginkluotosios pajėgos trečiadienį pranešė, kad dėl koronaviruso grėsmės atšaukia kovo 12–18 dienomis turėjusias vykti tarptautines pratybas „Cold Response“ (Šaltasis atsakas), kuriose turėjo dalyvauti 15 tūkst. NATO ir sąjungininkų pajėgų karių.

„Koronavirusas yra nekontroliuojamas“, – kariuomenės operacijų centro vadas Rune Jakobsenas (Runė Jakobsenas) sakė žurnalistams.

„Mes geriau pasaugosime savo kariuomenės kovinius pajėgumus, kad galėtumėme padėti visuomenei būsimu neramiu laikotarpiu“, – pareiškė jis.

Ukrainoje uždaromos mokyklos ir universitetai

Ukrainos valdžia trečiadienį pranešė, kad šalyje trims savaitėms uždaromos mokyklos ir universitetai, siekiant užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui.

Ukrainos vyriausybė taip pat paskelbė uždraudžianti visus masinius renginius, skirtus daugiau kaip 200 žmonių. Šios priemonės įsigalioja nuo ketvirtadienio.

Anksčiau trečiadienį apie uždaromas mokyklas ir universitetus pranešė Kijevo valdžia.

„Mes imamės apsauginių priemonių Kijeve nuo kovo 12 dienos“, – sakoma Kijevo mero Vitalijaus Klyčko pareiškime.

„Nors Kijeve neužregistruota nė vieno koronaviruso atvejo, nusprendėme nelaukti ir apsaugoti miesto gyventojus“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sakė V. Klyčko.

Šios priemonės paveiks apie 113 tūkst. darželinukų ir 308 tūkst. moksleivių, naujienų agentūrai AFP sakė mero biuro atstovas.

Ukrainoje iki šiol patvirtintas tik vienas naujojo viruso atvejis, tačiau šalyje tvyro nerimas, nes daug ukrainiečių dirba koronaviruso paveiktose Europos šalyse, įskaitant Italiją.

Nyderlandai atšaukia Vatikano šv. Petro aikštės puošimą gėlėmis prieš Velykas

Nyderlandai šiemet dėl koronaviruso protrūkio sulaužys savo seną tradiciją ir neparūpins gėlių, puošiančių kasmetinį popiežiaus velykinį kreipimąsi į tikinčiuosius Vatikane, jeigu jis apskritai nebus atšauktas, trečiadienį pranešė organizatoriai.

Pastaruosius 35 metus per Velykas Vatikano šv. Petro aikštę puošusias tulpes, narcizus, rožes arba orchidėjas dovanodavo Nyderlandai, vieni didžiausių skintų gėlių tiekėjų pasaulyje.

„Su koronavirusu susiję įvykiai Italijoje yra labai rimti. Pasikonsultavus su suinteresuotomis šalimis buvo nuspręsta šiemet atšaukti Šv. Petro aikštės puošimą gėlėmis“, –  socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė už projektą atsakingas floristas Paulas Deckersas (Polas Dekersas).

Pernai Šv. Velykų sekmadienį į Vatikano Šv. Petro aikštę pasiklausyti popiežiaus Pranciškaus kreipimosi susirinko maždaug 70 tūkst. žmonių. Vatikanas yra Italijos sostinės Romos centre.

Tačiau šiemet Italija tapo didžiausio koronaviruso protrūkio židiniu Europoje, nuo šios infekcijos jau mirė 631 žmogus. Visoje šalyje paskelbtas karantinas.

„Mes tai darome pirmą kartą“, – sakė P. Deckersas visuomeniniam radijui NOS. Jis pridūrė, kad popiežiaus kreipimasis šiemet gali būti visai atšauktas.

Vengrija apribojo keliones ir renginius

Trečiadienį Vengrija paskelbė nepaprastąją padėtį dėl koronaviruso plitimo Europoje ir uždraudė keliones ne Vengrijos piliečiams iš Italijos, Pietų Korėjos, Irano ir Kinijos, praneša „Reuters“.

Kelionių draudimas iš labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių įsigalioja iš karto, apie tai pranešė premjero Viktoro Orbano atstovas Gergely Gulyasas.

Vengrijos universitetai bus laikinai uždaryti. Taip pat uždrausti renginiai lauke, kuriuose dalyvauja daugiau nei 500 žmonių, ir renginiai viduje, kur dalyvauja daugiau nei 100 žmonių.

Vengrijos valdžia mano, kad epidemijos poveikis tęsis ne savaites, o mėnesius. Kada draudimai bus atšaukti, bus pranešta atskirai.

Niujorke atšaukta apskritojo stalo diskusija

Niujorke dėl koronaviruso atšaukta apskritojo stalo diskusija dėl verslo plėtojimo koronaviruso epidemijos sąlygomis, pranešė „Bloomberg“.

Renginys buvo numatytas kovo 13 dieną, jį organizavo strateginių studijų centras „Council on Foreign Relations” (CFR). Ši organizacija atšaukė visus renginius, turėjusius vykti įvairiuose JAV miestuose kovo 11–13 dienomis.

Iš viso JAV dėl koronaviruso plitimo buvo atšaukta daugiau nei 50 svarbių renginių, kuriuose bendrai turėjo dalyvauti beveik 1 mln. žmonių. 

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) kovo 7 dieną paskelbė nepaprastąją padėtį, užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiui regione šoktelėjus iki 89. Kovo 11- osios rytą jau buvo patvirtinti 173 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

A. Cuomo antradienį paskelbė, kad Vestčesterio apygardoje, vienos mylios (1,6 kilometro) spinduliu nuo viruso židiniu tapusio Niu Rošelio miestelio, skelbiama karantino zona. Šiame rajone nuo kovo 12 iki 25 dienos bus uždarytos visos įstaigos, įskaitant mokyklas. JAV nacionalinės gvardijos nariai aprūpins gyventojus maisto produktais ir pasirūpins dezinfekcija.

Penki Kongreso nariai respublikonai, įskaitant senatorių Tedą Cruzą (Tedą Kruzą), nusprendė izoliuotis paaiškėjus, kad vasario mėnesį vykusioje konservatorių konferencijoje jie turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis.

Pekinas nurodė karantinuoti visus į sostinę iš užsienio atvykstančius asmenis

Visiems į Pekiną iš užsienio atvykstantiems žmonėms bus taikomas privalomas dviejų savaičių karantinas, trečiadienį pranešė miesto valdžios pareigūnas, Kinijai siekiant apsisaugoti nuo įvežtinių naujojo koronaviruso atvejų.

Pekinas jau anksčiau reikalavo taikyti karantiną atvykėliams iš tokių šalių kaip Pietų Korėja, Iranas, Italija ar Japonija, kuriose infekcijos protrūkis yra didžiausias. Tačiau miesto valdžios atstovas Zhangas Qiangas (Džangas Čiangas) per spaudos konferenciją pareiškė, kad nuo šiol iš bet kurios užsienio valstybės atvykstančių keliautojų laukia 14 dienų izoliavimas.

Argentina ir Kolumbija skelbia karantiną atvykstantiems iš koronaviruso protrūkio židinių

Argentina ir Kolumbija trečiadienį pranešė izoliuosiančios iš labiausiai naujojo koronaviruso paveiktų šalių, tokių kaip Kinija ir Italija, atvykstančius keleivius, siekiant apsaugoti savo gyventojus nuo mirtinai pavojingos infekcijos plitimo.

Argentina buvo pirmoji Lotynų Amerikos šalis, kurioje šeštadienį buvo užregistruotas pirmas mirties nuo koronaviruso atvejis. Apie dar vieną mirtį nuo šios infekcijos antradienį pranešė Panama.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zvrlgiant i Ateiti

Lietuvoje tuoj bus 'grazu',kaip Italijoje,tik tam dar neatejo laikas,o jis deje vis tirpsta ir jokiu rimtu veiksmu tam sustabdyt 141 nesiima,liudnoka .

Ramass

Net choholai uz lietuvius protingesni. Pas mus begsim zalgErio ziuret , statybu ir gintaro parodose virusais keistis. Idiotu valdzia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS