Sankcijos: Bermudai sustabdė šimtų Rusijos lėktuvų licencijų galiojimą | Diena.lt

SANKCIJOS: BERMUDAI SUSTABDĖ ŠIMTŲ RUSIJOS LĖKTUVŲ LICENCIJŲ GALIOJIMĄ

Bermudai pranešė, kad dėl Maskvai taikomų tarptautinių sankcijų sustabdė šioje Jungtinės Karalystės užjūrio teritorijoje licencijuotų Rusijos lėktuvų skrydžių sertifikatų galiojimą, o tai gali paveikti šimtus Rusijos komercinių orlaivių.

Manoma, kad Bermuduose, mokesčių rojumi laikomoje mažytėje teritorijoje, gali būti licencijuota daugiau kaip 700 Rusijos aviakompanijų naudojamų lėktuvų – didelė visų jų dalis.

„Tarptautinės sankcijos aviacijos sektoriui turėjo stiprų poveikį gebėjimui išlaikyti Bermudų orlaivių registre esančių Rusijos aviakompanijų lėktuvų naudojimo saugos priežiūrą“, – teigiama Bermudų civilinės aviacijos administracijos (BCAA) pareiškime.

Tai naujausias smūgis Rusijos komercinių oro linijų sektoriui, kuris jau ir taip kenčia nuo baudžiamųjų priemonių dėl šalies invazijos į Ukrainą.

Rusijos oro susisiekimo flagmanei „Aeroflot“ uždrausta skraidyti visos Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir Kanados oro erdvėje, todėl ji buvo priversta stabdyti skrydžius į šias šalis, o tarptautinės sankcijos uždraudė tiek „Airbus“, tiek ir „Boeing“ Rusijos aviakompanijoms tiekti lėktuvų atsargines dalis ir teikti techninės priežiūros paslaugas.

Gairės: Bermudai, Rusija, lėktuvai, sankcijos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS