Šaolino vienuolyno vadovas maudosi prabangoje | Diena.lt

ŠAOLINO VIENUOLYNO VADOVAS MAUDOSI PRABANGOJE

  • 1

Kinijos vyriausybei derėtų pasidomėti sukrečiančiais pranešimais apie Šaolino vienuolyno, garsėjančio kaip kungfu gimtinė, vadovo numanomą prabangų gyvenimą, pirmadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida, kai buvę vienuoliai pareiškė, kad jų lyderis nevengia ryšių su moterimis ir nesibodi kyšių.

Šaolino vienuolyno vadovas Shi Yongxinas (Ši Jongsinas) jau seniai garsėja kaip „vienuolis verslininkas“, nes pavertė senovinę budistų šventovę pasaulinio lygio komercine įstaiga.

Buvę vienuoliai kaltino Shi Yongxiną dėl prabangaus gyvenimo būdo, brangių automobilių kolekcijos, pinigų grobstymo iš bendrovės, kuriai vadovauja šis vienuolynas. Įtariama, kad jis taip yra susilaukęs vaikų su dviem moterimis.

„Kaip sako patarlė, išlindusią vinį reikia įkalti, o tai, ką darė šis vienuolis, buvo kontroversiška nuo pat pradžių“, – rašoma vyriausybės leidžiamo dienraščio „China Daily“ vedamajame.

Shi Yongxinas buvo prieštaringai vertinamas veikėjas jau ilgiau negu du dešimtmečius, kai pradėjo su Šaolino šventykla susijusią komercinę veiklą, bet didėjantis spaudimas galbūt rodo, kad jam ilgiau nebepavyks ilgiau atrėminėti kritikos.

Iki šiol tik vietos religinių reikalų biuras žadėjo ištirti naujausius pareiškimus, kuriuos šventykla atmetė kaip „baisų šmeižtą“.

Šaolino vienuolynas buvo įkurtas 495-aisiais mūsų eros metais ir yra žinomas kaip dzenbudizmo bei kinų kovos menų, žinomų kaip ušu arba kungfu, gimimo vieta.

Šaolino kariai vienuoliai Azijoje garsėjo ištisus šimtmečius, o per pastaruosius 50 metų kinas ir televizija padėjo įtvirtinti jų reputaciją visame pasaulyje.

Pagal vienas šios šventyklos plėtojamą projektą Australijoje planuojama pastatyti budistų maldos namus, kungfu akademiją, viešbutį ir golfo aikštyną. Visa tai turėtų kainuoti 380 mln. Australijos dolerių (256,6 mln. eurų).

Shi Yongxinas, kuris yra pirmasis Kinijos vienuolis, įgiję verslo vadybos magistro laipsnį, seniai neigia, kad jo vienuolyno veikla orientuota į pelną, tvirtindamas, kad šventykla tik stengiasi patenkinti tarptautinę „Šaolino kultūros“ paklausą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

skaitytoja

jau vien pasiziurejus i ji .... oi matosi matosi, koks jau kudutis !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS