SAS ir pilotų profesinės sąjungos pasiekė susitarimą ir baigė streiką | Diena.lt

SAS IR PILOTŲ PROFESINĖS SĄJUNGOS PASIEKĖ SUSITARIMĄ IR BAIGĖ STREIKĄ

Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS ir pilotams atstovaujančios profesinės sąjungos antradienį pranešė pasiekusios susitarimą ir užbaigusios dvi savaites trukusį streiką, jis sunkumų patiriančiai oro bendrovei kainavo nuo 9 mln. iki 12 mln. JAV dolerių per dieną.

Susitarimą patvirtino ir bendrovė, ir profesinės sąjungos po derybų, trukusių visą pirmadienį iki išnaktų. Jos paskelbė, kad po 15 dienų trukusio streiko susitarė dėl naujų 5,5 metų trukmės kolektyvinių sutarčių ir ketina kuo greičiau atnaujinti skrydžius pagal įprastą skrydžių programą.

Pilotai streikavo nuo liepos 4 d., kai nutrūkus deryboms beveik 1000 jų pasitraukė iš darbo vietų. Jie protestavo prieš atlyginimų mažinimą, kurio reikalavo vadovybė pagal restruktūrizavimo planą, kuriuo buvo siekiama užtikrinti įmonės išlikimą, ir firmos sprendimą nebepriimti į darbą per COVID-19 pandemiją atleistų pilotų. SPF duomenimis, pagal naująjį susitarimą į darbą vėl bus priimta 450 pilotų.

Kai streikas vyko dešimtą dieną, SAS pranešė, kad tai jau atsiėjo nuo milijardo iki 1,3 milijardo Švedijos kronų (94 mln.–123 mln. JAV dolerių), buvo atšaukta daugiau nei 2500 skrydžių.

Beveik 7 tūkst. darbuotojų, daugiausia Danijoje, Norvegijoje ir Švedijoje, turinti SAS taip pat siekia pritraukti apie 9,5 mlrd. kronų naujo kapitalo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS