Saudo Arabijoje laidojamas karalius Abdullah | Diena.lt

SAUDO ARABIJOJE LAIDOJAMAS KARALIUS ABDULLAH

  • 0

Saudo Arabijos sostinėje penktadienį vyksta karaliaus Abdullah (abdilos) laidotuvės, į kurias atvyko ir aukštų užsienio svečių.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ir Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas (Navazas Šarifas) kartu su Persų įlankos valstybių lyderiais meldėsi imamo Turki bin Abdullah (Turki bin Abdulos) mečetėje Rijade, rodyta per televiziją.

Po vidurdienio pamaldų karaliaus palaikus paprastais neštuvais nešė vyrai, galvas apsigaubę tradicinėmis smulkiais raudonais langeliais išmargintomis skaromis.

Princas Mitebas bin Abdullah (Mitebas bin Abdula), Nacionalinės gvardijos ministras ir velionio karaliaus sūnus, buvo tarp nešančiųjų palaikus į netoliese esančias El Udo kapines.

Pagal griežtas musulmoniškas šios karalystės tradicijas Abdullah laidojamas nepažymėtame kape, kaip ir jo pirmtakas karalius Fahdas, miręs 2005 metais.

Laidotuvėse greta kitų lyderių buvo ir Bahreino karalius Hamadas bin Isa al-Khalifa (Hamidas bin Isa Chalifa), Kataro emyras šeichas Tamimas Bin Hamadas al-Thani (Tamimas bin Hamadas Thanis), Kuveito emyras šeichas Sabah al-Ahmadas al-Sabah (Saba Ahmadas Saba).

Karalius Abdullah mirė po sunkios ligos, būdamas 90 metų, praėjusią naktį netrukus po vidurnakčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS