Senato respublikonų lyderis: D. Trumpas išprovokavo Kapitolijų šturmavusią minią | Diena.lt

SENATO RESPUBLIKONŲ LYDERIS: D. TRUMPAS IŠPROVOKAVO KAPITOLIJŲ ŠTURMAVUSIĄ MINIĄ

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkus, šturmavusius JAV Kapitolijų, išprovokavo pats prezidentas, jie buvo „maitinami melu“, antradienį pareiškė Senato respublikonų daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas).

„Minia buvo maitinama melu, – sakydamas kalbą Senate sakė įtakingas jo lyderis iš Kentukio. – Juos išprovokavo prezidentas ir kiti galingi žmonės.“

„Jie bandė pasinaudoti baime ir smurtu, kad sustabdytų“ demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalės lapkričio 3-iosios rinkimuose patvirtinimą Kongrese, pridūrė M. McConnellas.

„Tačiau mes tęsėme darbą. Stovėjome kartu ir sakėme, kad įpykusi minia negaus veto teisės dėl įstatymų viršenybės mūsų valstybėje – net ir vienai nakčiai“, – kalbėjo jis.

Tūkstančiai D. Trumpo šalininkų sausio 6 dieną šturmavo Kapitolijų po prezidento kalbos, kurioje jis pakartojo klaidingus savo pareiškimus, esą rinkimus laimėjo jis, o ne J. Bidenas.

Šis chaosas pareikalavo mažiausiai penkių žmonių gyvybių.

Atstovų Rūmai sausio 13-ąją pareiškė apkaltą D. Trumpui už „maišto kurstymą“. Dabar jam gresia potencialus Senato teismas, nors prezidento įgaliojimai trečiadienį pasibaigs.

Kad D. Trumpas būtų pripažintas kaltu, prieš jį turėtų balsuoti 17 respublikonų senatorių. M. McConnellas tokios galimybės neatmetė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS