Seulas, Tokijas ir Vašingtonas pradėjo naujas bendras karines pratybas | Diena.lt

SEULAS, TOKIJAS IR VAŠINGTONAS PRADĖJO NAUJAS BENDRAS KARINES PRATYBAS

  • 0

Seulo Jungtinis štabų vadų komitetas (JCS) pranešė, kad Pietų Korėja, Jungtinės Valstijos ir Japonija ketvirtadienį pradėjo naujas dideles karines pratybas, sąjungininkėms siekiant atremti didėjančią Pchenjano grėsmę.

Karinėse pratybose, pavadintose „Laisvės kraštas“ (Freedom Edge), daugiausia dėmesio bus skiriama balistinių raketų ir oro gynybai, kovai su povandeniniais laivais ir gynybiniams kibernetiniams mokymams bei kitoms sritims, sakoma JCS pareiškime.

Pernai trijų šalių vadovai surengė aukščiausiojo lygio susitikimą ir susitarė kasmet rengti bendras pratybas, kad pademonstruotų vienybę Šiaurės Korėjos branduolinių grėsmių ir didėjančios Kinijos įtakos regione akivaizdoje.

Panašios bendros karinės pratybos praeityje įsiutino Pchenjaną, kuris jas laiko invazijos repeticijomis.

Pratybose, kurios turėtų baigtis šeštadienį, dalyvaus branduolinis lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“, Japonijos valdomų raketų eskadrinis minininkas „JS Atago“ ir Seulo naikintuvas KF-16.

Prieš karines pratybas Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas (Jun Sukjolas) aplankė JAV lėktuvnešį „USS Theodore Roosevelt“, savaitgalį atplaukusį į pietinį Pusano uostą.

Jungtinės Valstijos yra viena iš dviejų šalių, turinčių branduolinių lėktuvnešių. Tokie laivai gali ilgesnį laiką plaukioti be degalų papildymo.

Laivo atvykimas sukėlė piktą Šiaurės Korėjos atsaką. Šiaurės korėjiečiai pareiškė, kad tai atveria „visas galimybes pademonstruoti [mūsų] didžiulę ir naują atgrasomąją jėgą“.

Seulas apie bendras karines pratybas paskelbė praėjus kelioms valandoms po to, kai Šiaurės Korėja pareiškė sėkmingai išbandžiusi keletą kovinių galvučių nešti galinčių raketų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS