Šiaurės Korėja jos lyderį kritikavusį J. Bideną pavadino „žemo IQ kvailiu“ | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA JOS LYDERĮ KRITIKAVUSĮ J. BIDENĄ PAVADINO „ŽEMO IQ KVAILIU“

  • 2

Šiaurės Korėja buvusį JAV viceprezidentą, dabar prezidento posto sieksiantį Joe Bideną (Džo Baideną) pavadino „žemo IQ kvailiu“ ir „silpnapročiu, neturinčiu elementarių žmogiškosios būtybės savybių“.

Tokių epitetų Pchenjanas pažėrė J. Bidenui pavadinus Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) tironu.

Pchenjano oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) trečiadienį pranešė, kad J. Bidenas įžeidė aukščiausią šalies vadovybę ir įvykdė „nepakenčiamą, rimtą, politiškai motyvuotą provokaciją“ prieš Šiaurės Korėją.

Šeštadienį Filadelfijoje pradėdamas savo kampaniją J. Bidenas kaltino prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) bandymais įsiteikti „diktatoriams ir tironams“, tokiems kaip Kim Jong Unas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Tai, ką jis ištarė, yra tik sofizmas silpnapročio, neturinčio elementarių žmogiškosios būtybės savybių, jau nekalbant apie politiko“ savybes, sakoma KCNA pranešime.

„Dėl jo bandymo tapti kandidatu nenutrūkstamu srautu liejasi komentarai, kad į jį neverta dėti vilčių, remiami pašaipos, kad jis yra žemo IQ kvailys, – skelbė KCNA. – Vis dėlto jis liaupsina save kaip populiariausią kandidatą į prezidentus. Tai absurdiška.“

J. Bideno stovykla kol kas nesureagavo, galbūt dėl vėlyvo paros meto Jungtinėse Valstijose.

Šiaurės Korėja pastaraisiais metais dažnai šiurkščiai įžeidinėdavo JAV ir Pietų Korėjos politikus dėl to, ką vadino įžeidimais jos vadovybei ar priešiška politika Pchenjano atžvilgiu. Tarp Šiaurės Korėjos skelbtų įžeidimų buvo rasistinių ir seksistinių pareiškimų, įskaitant buvusiam JAV prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) mestą epitetą „beždžionė“ ir buvusiai Pietų Korėjos prezidentei Park Geun-hye (Pak Gjunhė) – pirmajai moteriai šiame poste – skirtą žodį „prostitutė“.

Kilus įtampai dėl provokacinės raketų bandymų virtinės 2017 metais, Kim Jong Unas pavadino D. Trumpą „senu nuokvaka“, kai šis pareiškė, kad Amerika „visiškai sunaikintų Šiaurės Korėją“, jei būtų priversta gintis ar ginti savo sąjungininkus.

Šiaurės Korėjos frazės apie D. Trumpą labai pagerėjo Kim Jong Unui 2018 metais inicijavus diplomatiją su Vašingtonu ir Seulu, kurios tikslas buvo pasinaudojant branduoliniu arsenalu kaip svertu siekti naudos ekonomikos ir saugumo srityse.

Vašingtono ir Pchenjano derybos dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų nutrūko vasario mėnesį, kai Kim Jong Uno ir D. Trumpo susitikimas žlugo dėl nesuderinamų reikalavimų vienai šaliai švelninti sankcijas, o kitai – nusiginkluoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

"Niekuomet nesiginčyk su kvailiu - aplinkiniai gali nepastebėt skirtumo".

Anonimas

Jis toks ir yra, tas Baidenas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS