Šiaurės Korėja neketina tęsti derybų, kol JAV nepakeis pozicijos | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA NEKETINA TĘSTI DERYBŲ, KOL JAV NEPAKEIS POZICIJOS

  • 2

Šiaurės Korėja penktadienį pareiškė, kad neatnaujins derybų su JAV dėl savo branduolinės programos, jeigu prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija neatsisakys, anot Pchenjano, vienašališkų reikalavimų nusiginkluoti.

Valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra savo pranešime citavo neįvardyto Užsienio reikalų ministerijos pareigūno kaltinimus, kad Jungtinės Valstijos sąmoningai sužlugdė vasarį surengtą Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) antrąjį susitikimą su D. Trumpu savo vienašališkais ir nepriimtinais reikalavimais.

JAV pareigūnai savo ruožtu yra sakę, kad Hanojuje vykusios derybos iširo dėl per didelių Šiaurės Korėjos reikalavimų švelninti sankcijas mainais į žingsnius dalinio nusiginklavimo link.

Kim Jong Unas pareiškė, kad Vašingtonui suteikiama laiko iki šių metų pabaigos suderinti abiem pusėms priimtinas susitarimo sąlygas, jeigu amerikiečiai nori išgelbėti derybas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

debilai

nepranasaukit 3PK nes tai pilkiuku noras uzvaldyt planete o sie tik apglusinti prisiplakeliai dirba jems bet neilgai.....

Krapas

Greitai bus bum.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS