Šiaurės Korėja paskelbė naują šventę, skirtą pažymėti balistinės raketos bandymą | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA PASKELBĖ NAUJĄ ŠVENTĘ, SKIRTĄ PAŽYMĖTI BALISTINĖS RAKETOS BANDYMĄ

  • 1

Šiaurės Korėja paskelbė naują šventę, skirtą sėkmingo kietojo kuro tarpžemyninės balistinės raketos (ICBM) bandomojo paleidimo praėjusiais metais metinėms paminėti, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

2022 metų lapkričio 18 dieną Pchenjanas atliko, kaip manoma, pirmąjį sėkmingą pilną raketos „Hwasong-17“, analitikų vadinamos „raketa-monstru“, skrydžio bandymą.

Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) sekmadienį pranešė, kad Aukščiausiosios liaudies asamblėjos prezidiumo posėdyje šios metinės buvo paskelbtos švente.

„Raketų pramonės dienos minėjimas yra ypatingas įvykis mūsų šventame nacionalinės gynybos plėtros kelyje“, – sakė KCNA.

Ji pridūrė, kad paleidusi raketą Šiaurės Korėja „pademonstravo pasauliui, kokia didinga yra pasaulinio lygio branduolinė galia ir stipriausią tarpžemyninę balistinę raketą turinti valstybė“.

Šiaurės Korėja dažnai atlieka didelius ginklų bandymus per svarbias šventes, o Seulo žvalgybos agentūra praėjusią savaitę pranešė, kad šalis baigia ruoštis trečiajam karinio žvalgybos palydovo paleidimui.

Raketų pramonės dienos minėjimas yra ypatingas įvykis mūsų šventame nacionalinės gynybos plėtros kelyje.

Po nesėkmingo antrojo bandymo rugpjūtį Pchenjanas pareiškė, kad spalį paleis trečiąjį palydovą, bet taip neįvyko.

Analitikai teigia, kad tarpžemyninių balistinių raketų ir kosminių raketų paleidimo pajėgumų kūrimas technologiškai labai sutampa. Pchenjanui dėl jo vykdomų ginkluotės kūrimo programų šiuo metu yra taikomos Jungtinių Tautų sankcijos.

Šiais metais Šiaurės Korėja atliko rekordinį skaičių raketų bandymų, ignoruodama JAV, Pietų Korėjos ir jų sąjungininkių perspėjimus.

Rugsėjį Pchenjanas savo konstitucijoje įtvirtino branduolinės galybės statusą, o šalies lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) sakė, kad Šiaurės Korėjai reikia branduolinių ginklų, kad atremtų tariamą JAV ir jų sąjungininkių keliamą grėsmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kim jong Xui \\\\\.../////

skubėk Lietuva vejasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS