Šiaurės Korėja vėl paleido balionų su šiukšlėmis į Pietų Korėją | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA VĖL PALEIDO BALIONŲ SU ŠIUKŠLĖMIS Į PIETŲ KORĖJĄ

  • 8

Šiaurės Korėja šeštadienį vėl paleido į Pietų Korėją balionų su šiukšlėmis, pranešė Pietų Korėjos kariuomenė praėjus dienai po to, kai Seulas perspėjo apie atsakomąsias priemones prieš tokią veiklą.

Šiaurės Korėja anksčiau šią savaitę išsiuntė apie 260 balionų su maišais šiukšlių, įskaitant baterijų atliekas, cigarečių nuorūkas ir fekalijas, pranešė Seulo Jungtinis štabų vadų komitetas, kuris pasmerkė šį žingsnį kaip „žemos klasės“ ir nežmonišką.

Pietų Korėjos suvienijimo ministerija penktadienį įspėjo, kad vyriausybė imsis atsakomųjų priemonių, jei Pchenjanas nenutrauks tokių „neracionalių“ provokacijų.

Šiaurės Korėja „vėl skraidina atliekas gabenančius balionus Pietų [Korėjos] link“, sakoma Jungtinis štabų vadų komiteto tekstinėje žinutėje žurnalistams.

Jis patarė visuomenei neliesti balionų, jei juos pastebėjo, ir pranešti apie juos institucijoms.

Seulo miesto valdžia šeštadienį taip pat išsiuntė tekstinį perspėjimą gyventojams, kuriame įspėjo apie „neatpažintą objektą, kuris, kaip manoma, yra Šiaurės Korėjos propagandiniai lankstinukai“.

Objektas „aptiktas oro erdvėje netoli Seulo ir šiuo metu jį tiria kariškiai“, sakoma pranešime, kuriame gyventojams patariama „susilaikyti nuo veiklos lauke“.

Pchenjanas anksčiau šią savaitę gynė balionų paleidimą, sakydamas, kad šios „nuoširdžios dovanos“ yra atsakas už balionus su prieš Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) režimą nukreipta propaganda, kuriuos į šiaurę išsiuntė aktyvistai pietuose.

Pietų Korėjos aktyvistai kartais paleidžia balionus su prieš Kim Jong Uno režimą nukreiptais propagandiniais lankstinukais, pinigais, ryžiais ir USB laikmenomis su korėjietiškų draminių serialų įrašais.

Pietų Korėjos gynybos ministras Shin Won-sikas (Šin Vonsikas) šeštadienį pareiškė, kad Šiaurės Korėjos siunčiami balionai su atliekomis yra „neįsivaizduojamai menkas ir žemo lygio elgesys“.

Jis pridūrė, kad aktyvistų į Šiaurės Korėją siųsti balionai buvo „humanitarinės pagalbos balionai“.

2018 metais, pagerėjus abejų Korėjų tarpusavio santykiams, šalių lyderiai susitarė „visiškai nutraukti visus priešiškus veiksmus vienas kito atžvilgiu visose srityse, įskaitant sausumą, orą ir jūrą“, įskaitant „lankstinukų platinimą“.

2020-aisiais Pietų Korėjos parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį lankstinukų siuntimas į Šiaurės Korėją laikomas nusikalstama veika.

Tačiau aktyvistai pietuose nesustojo, ir tais pačiais metais Pchenjanas, kaltindamas prieš Šiaurę nukreiptų lankstinukų siuntimą, vienašališkai nutraukė visus oficialius karinius ir politinius ryšius ir susprogdino Korėjos ryšių biurą savo sienos pusėje.

Praėjusiais metais Pietų Korėjos Konstitucinis Teismas panaikino 2020-ųjų įstatymą, kuriuo kriminalizuotas prieš Pchenjaną nukreiptų propagandinių lankstinukų siuntimas į Šiaurės Korėją, ir pavadino jį nepagrįstu žodžio laisvės ribojimu.

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno įtakingoji sesuo pasišaipė iš Seulo, kuris šią savaitę skundėsi dėl šiukšlėmis pripildytų balionų, sakydama, kad šiaurės korėjiečiai paprasčiausiai naudojasi saviraiškos laisve. Šiuo argumentu, praeityje gindamas aktyvistų veiksmus, yra rėmęsis ir Seulas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

RICHARD

ar visas civilizuotas pasaulis jau reiskia gilu susirupinima del sovietu sukurtos vergovines salies elgesio?

> Cha cha cha - DEBILU buvai DEBILU liksi

`

:)))

lansbirki, kodel tu ne korejoj? kas be taves balionus numusines?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS