Šiaurės Korėjos lyderio žmona po metų pertraukos pasirodė viešumoje | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIO ŽMONA PO METŲ PERTRAUKOS PASIRODĖ VIEŠUMOJE

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) žmona po ilgesnės nei vienų metų pertraukos vėl pasirodė viešumoje, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Spėliota, kad Ri Sol Ju (Li Sol Džu) nesirodo viešumoje vengdama grėsmės užsikrėsti koronavirusu arba galbūt laukiasi.

Ri Sol Ju, kuriai, manoma, apie 30 metų, kartu su sutuoktiniu stebėjo koncertą, skirtą jo velionio tėvo ir pirmtako Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) gimtadieniui.

Antrojo Šiaurės Korėjai vadovavusio Kimų dinastijos nario gimtadienis, minimas kaip Švytinčios žvaigždės diena, yra viena svarbiausių valstybinių švenčių šioje branduolinių ginklų turinčioje izoliuotoje šalyje.

Spėliota, kad Ri Sol Ju nesirodo viešumoje vengdama grėsmės užsikrėsti koronavirusu arba galbūt laukiasi.

Šiaurės Korėjos oficialus laikraštis „Rodong Sinmun“ publikavo nuotraukų, kuriose matyti plačiai besišypsanti pirmoji pora, plojanti atlikėjams per koncertą Pchenjano menų teatre.

„Kai generalinis sekretorius kartu su žmona Ri Sol Ju skambant muzikai atėjo į teatro salę, visi susirinkusieji pasveikino juos audringai skanduodami „Valio!“ – nurodė valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Visi nuotraukose matomi žiūrovai ir atlikėjai buvo be kaukių.

Pastarąjį kartą Ri Sol Ju buvo matoma viešumoje 2020 metų sausį viename renginyje, skirtame Naujiesiems metams pagal Mėnulio kalendorių.

Šiaurės Korėjos lyderio sutuoktinei ilgą laiką nesirodant viešumoje imta spėlioti, kad ji galbūt izoliavosi siekdama išvengti bet kokios grėsmės užsikrėsti koronavirusu arba laukiasi.

Manoma, kad Kim Jong Unas ir Ri Sol Ju turi tris vaikus.

Skurstanti Šiaurės Korėja nuo praeitų metų sausio uždarė savo sienas, mėgindama apsisaugoti nuo koronaviruso pandemijos, prasidėjusios kaimyninėje Kinijoje ir iki šiol pasaulyje nusinešusios daugiau kaip 2,4 mln. žmonių gyvybių.

Kim Jong Unas ne kartą tvirtino, kad jo šalyje jokių koronaviruso infekcijos atvejų nebuvo, nors ekspertai šiais pareiškimais abejoja.

Trečiadienio pranešimas ir nuotraukos iš koncerto buvo paskelbti kitą dieną po to, kai Pietų Korėjos nacionalinė žvalgybos tarnyba informavo įstatymų leidėjus, kad Ri Sol Ju leidžia laiką su vaikais ir dėl koronaviruso pandemijos susilaiko nuo bet kokios viešos veiklos.

Prieš pastarąjį dingimą iš viešumos Ri Sol Ju lydėjo savo sutuoktinį per virtinę darbinių kelionių po šalį, kurių metu jis duoda pareigūnams išsamius instruktažus, taip pat susitikimuose su užsienio lyderiais, įskaitant Pietų Korėjos prezidentą Moon Jae-iną (Mun Džejiną) ir Kinijos vadovą Xi Jinpingą (Si Dzinpingą).

„Dėl COVID-19 pernai Šiaurės Korėjoje nesilankė jokie užsienio lyderiai, o Kim Jong Unas nevyko į jokias keliones, kuriose jį būtų turėjusi lydėti žmona“, – naujienų agentūrai AFP sakė Šiaurės Korėjos studijų universiteto Seule profesorius Yang Moo-jinas (Jang Mudžinas).

„Atrodo, kad Ri Sol Ju sutelkė dėmesį į savo vaikų auginimą, rūpindamasi jų saugumu ir gerove“, – kalbėjo jis.

Ri Sol Ju, buvusi garsi dainininkė, visuomenės dėmesio centre atsidūrė 2012 metais. Ji ir Kim Jong Uno sesuo bei svarbi patarėja Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) laikomos vienomis įtakingiausių šios izoliuotos, itin patriarchališkos šalies moterų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tikriausiai parsiukas buvo ikalines?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS