Šiaurės Makedonija išsiunčia dar šešis Rusijos diplomatus | Diena.lt

ŠIAURĖS MAKEDONIJA IŠSIUNČIA DAR ŠEŠIS RUSIJOS DIPLOMATUS

Šiaurės Makedonija išsiunčia dar šešis Rusijos diplomatus, nuo ankstesnio panašaus žingsnio nepraėjus nė mėnesiui, penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Diplomatai „užsiėmė Vienos konvencijai prieštaraujančia veikla“,  sakoma ministerijos pranešime, turint omenyje tarptautinę sutartį, reglamentuojančią diplomatinio darbo protokolus.

Ministerija neatskleidė jokių detalių, bet sakė, kad Rusijos ambasadorius Sergejus Bazdnikinas buvo informuotas, jog diplomatai turės „palikti šalį per penkias dienas“.

Rusijos ambasada pareiškė, kad jos diplomatams mesti kaltinimai yra „visiškai nepagrįsti“, ir perspėjo „rimtomis pasekmėmis“.

„Rusijos pusė imsis priemonių – nebūtinai simetruškų, bet reikšmingų, atsakydama į šį žingsnį“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame atstovybės pranešime.

Mažytė Balkanų valstybė pastaraisiais metais jau keturis kartus anksčiau išsiuntė Rusijos diplomatų.

Vėliausias toks atvejis buvo kovo pabaigoje, kai buvo liepta išvykti penkiems rusų pasiuntiniams.

2020 metų kovą Šiaurės Makedonija, buvusi Jugoslavijos respublika, tapo naujausia NATO nare. Skopjė taip pat siekia įstoti į Europos Sąjungą.

Vasario pabaigoje Rusijos pajėgoms įsiveržus į Ukrainą Šiaurės Makedonija pasekė ES pavyzdžiu ir įvedė sankcijų Maskvai. Skopjės pareigūnai taip pat pavadino Rusiją „priešiška valstybe“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Šiaurės Makedonija, Rusijos diplomatai, Sergejus Bazdnikinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS