Sidnėjuje nutrauktas karantinas: gyventojai jau vidurnaktį ėmė švęsti laisvę | Diena.lt

SIDNĖJUJE NUTRAUKTAS KARANTINAS: GYVENTOJAI JAU VIDURNAKTĮ ĖMĖ ŠVĘSTI LAISVĘ

  • 2

Australijos didžiausias miestas Sidnėjus švenčia – baigėsi kone keturis mėnesius trukęs karantinas, praneša LNK.

Su šampano purslais, lyg pasitikdami Naujuosius metus, Sidnėjaus gyventojai jau vidurnaktį ėmė švęsti laisvę. Baigėsi izoliacija, didmiestį paralyžiavusi net 106 dienas. Karantino galą ypač pajus pasiskiepijusieji – jiems atsivėrė Sidnėjaus kavinės ir barai.

„Džiaugiuosi, tai bene geriausia diena mano gyvenime“, – kalbėjo vienas vietinis.

Sporto salės jau laukia norinčiųjų lieti prakaitą.

„Visi trykšta energija grįžti, gera pajusti šiek tiek laisvės“, – sakė Sidnėjaus gyventoja.

Virš 5 mln. Sidnėjaus gyventojų vasarą ir dalį rudens sėdėjo namuose, tad pasiilgo ir giminaičių, ir draugų – juk buvo draudžiama nuo namų nutolti 5 km. Iš karantino padėjo išbristi tai, kad gyventojai ėmė sparčiau raitosi rankoves. Per 70 proc. vyresnių nei 16 metų pasiskiepijo dviem vakcinos dozėmis.

Džiaugiuosi, tai bene geriausia diena mano gyvenime.

„Australija, skiepykimės ir toliau. Visiems, kas Sidnėjuje ir Naujajame Pietų Velse šiandien atsidarote, mėgaukitės akimirka, mėgaukitės ja su šeima ir draugais. Nekantrauju ir aš pamatyti savąją, išėjusią iš karantino“, – teigė Australijos premjeras Scottas Morrisonas.

Į vestuves galės jau susirinkti iki 100 žmonių, tad grožio salonai ruošiasi apgulčiai.

Stop kadras

„Esame beprotiškai laimingi, kad pagaliau atsidarome. Sunku net apsakyti – ir jaudulys, ir nerimas. Reikės imtis daug atsargumo priemonių“, – šnekėjo grožio salono savininkė Kaya Shakya.

Politikai sako: tai – didi diena, bet nerimas nedingo, australai dar turės įrodyti, kad išties išmoko gyventi su virusu. Štai didmiestis Melburnas iki šiol užsidaręs, dar tik ruošiasi infekcijų pikui.

„Naujasis Pietų Velsas veda australus iš pandemijos. Žinoma, iššūkių bus, turime apsaugoti žmones. Taisyklės yra ir vis dar bus ribojimų, dabar turime išmokti gyventi su virusu“, – komentavo Naujojo Pietų Velso premjeras Dominicas Perrottetas.

Didžiąją pandemijos dalį Australija sėkmingai slopino viruso plitimą uždarydama sienas ir įvesdama karantinus, bet delta atmaina viską sujaukė, tad vis dar bus ribojami masiniai susibūrimai ir užsienio kelionės, o mokyklos vis dar mokys nuotoliniu būdu.

 

GALERIJA

  • Sidnėjuje nutrauktas karantinas: gyventojai jau vidurnaktį ėmė švęsti laisvę
Stop kadras.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jule

Lietuva turetu pasimokyti iš kitu šaliu Lietuvoi karantinas bus iki 2024m.šnekama yra iki tol ir numirti galima tame vien karantine Lietuvos seimo nariai nutraukite karantina leiskite gyventi kaip seniau be kaukiu be, baimiu

yra

kita nuomone kad tai blefas o genocida vykdo kinieciu /policija/ jei ne ateiviu klonai?======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS