Siera Leonės prezidentu perrinktas J. Maada Bio | Diena.lt

SIERA LEONĖS PREZIDENTU PERRINKTAS J. MAADA BIO

  • 1

Siera Leonės prezidentas Julius Maada Bio (Džulijus Mada Bio), surinkęs 56,17 proc. balsų, buvo perrinktas antrai kadencijai, antradienį pranešė rinkimų komisijos pirmininkas.

Jo pagrindinis varžovas Samura Kamara liko antras, surinkęs 41,16 proc. balsų, rodo galutiniai rezultatai, kuriuos Fritaune paskelbė komisijos pirmininkas Mohamedas Kenewui Konneh (Mohamedas Kenevujus Konė).

Balsų skaičiavimą jau užginčijo opozicinis „Visos liaudies kongresas“ (APC), kuris pirmadienį paskelbtame pareiškime pasmerkė tariamą rinkimų komisijos įtraukties, skaidrumo ir atsakomybės stoką.

Partija atkreipė dėmesį į tai, kad trūko informacijos apie tai, iš kurių rinkimų apylinkių ar apygardų buvo gauti balsavimo biuleteniai.

Ji pareiškė, kad „nesutiks su šiais suklastotais ir išgalvotais rezultatais“.

Papildomame pareiškime partija teigė, kad kai kuriose vietovėse buvo per daug balsuojama, ir nurodė, kad ir toliau atmeta sufabrikuotus rezultatus ir dar kartą patvirtina savo pergalę.

Pirmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje Europos Sąjungos stebėtojai teigė, kad dėl rinkimų institucijos skaidrumo ir komunikacijos trūkumo kilo nepasitikėjimas rinkimų procesu.

Stebėtojai teigė matę smurtą septyniuose balsavimo punktuose balsavimo valandomis ir dar trijuose – balsavimo pabaigos ir balsų skaičiavimo etapuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Sveikinu mūsų strateginius partnerius su pergale rinkimuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS