Šimtai prostitučių Amsterdame protestavo prieš Raudonųjų žibintų kvartalo iškeldinimą | Diena.lt

ŠIMTAI PROSTITUČIŲ AMSTERDAME PROTESTAVO PRIEŠ RAUDONŲJŲ ŽIBINTŲ KVARTALO IŠKELDINIMĄ

Šimtai žmonių ketvirtadienį Amsterdame protestavo prieš planuojamą Raudonųjų žibintų kvartalo iškeldinimą iš garsiojo De Valeno rajono į „Erotikos centrą“ viename Amsterdamo priemiesčių.

Žmonių minia, įskaitant prostitutes, žygiavo miesto centru link rotušės. Dešimtys moterų dengė savo veidus, kad nebūtų atpažintos. Plakatai skelbė: „Išgelbėkite Raudonųjų žibintų kvartalą“.

Amsterdamo merė Femkė Halsema nori iškeldinti Raudonųjų žibintų kvartalą iš istorinio miesto centro į tam specialiai įrengtą „Erotikos centrą“ ir taip pagerinti „nuodėmingo“ miesto įvaizdį, kartu suvaldyti turistų mases ir smulkų nusikalstamumą šiame miesto rajone.

Daugiau kaip 20 tūkst. žmonių pasirašė peticiją prieš perkėlimą ir vietoj to reikalauja geriau kontroliuoti lankytojų mases bei didesnės policijos kontrolės, ypač – naktį.

Miesto valdžia yra numačiusi tris galimas vietas „Erotikos centrui“, kur būtų 100 kambarių prostitutėms ir prostitutams. Sprendimas dar nepriimtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Gal nuogom rūrom žygiavo, kad dengė veidus ?

KUR TAI MATYTA?!

Garsiausią pasaulyje ir atspindintį Europos didžiausias "vertybes" iškelti į kitą kvartalą...Tai tiesiog protu nesuvokiama. Kur laisvalaikį praleidinės atvykę turistai?

Hara

O senaja vieta pedofilai su pedalais uzims?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS