Sirijos prezidentas B. al-Assadas: R. T. Erdoganas šantažuoja Europą pabėgėliais | Diena.lt

SIRIJOS PREZIDENTAS B. AL-ASSADAS: R. T. ERDOGANAS ŠANTAŽUOJA EUROPĄ PABĖGĖLIAIS

Sirijos prezidento Basharo al-Assado teigimu, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, atverdamas savo šalies sienas bėgantiems pabėgėliams, šantažuoja Europą.

„Turkija pradėjo siųsti antrą pabėgėlių bangą, naudodamasi kaip šantažo priemone Europos atžvilgiu“, – sakė B. al-Assadas.

Tūkstančiams pabėgėlių pradėjus rinktis Turkijos pasienyje su Graikija, kai kurios Europos Sąjungos (ES) šalys ir už migracijos reikalus atsakingas ES komisaras taip pat apkaltino Turkiją naudojantis migrantais kaip priemone daryti Briuseliui spaudimą paremti jos veiksmus Sirijoje.

Turkijos prezidento sprendimas nebetrukdyti migrantams ir pabėgėliams keliauti į Europą sausuma ir jūra sukėlė paniką Briuseliui. Baiminamasi, kad gali pasikartoti 2015-2016 m. migracijos krizė.

Tris mėnesius Rusijos remiamas Sirijos režimas vykdo nuožmų karinį puolimą paskutiniame sukilėlių bastione Sirijoje. Nuo gruodžio dėl puolimo beveik milijonas žmonių paliko namus ir pajudėjo prie sienos su Turkija, kuri ir taip jau yra priėmusi daugiau nei bet kuri kita šalis sirų pabėgėlių – 3,6 mln.

Praėjusią savaitę per Sirijos režimo antskrydį Idlibe žuvo 34 Turkijos kariai. Turkija reagavo aršiai, pradėjo karinę operaciją prieš režimo pajėgas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Visas sienas į Europą uždaryti iš tų trečiųjų šalių, visus pabėgelius varyti namo! Tik taip turi būti sprendžiama problema! Ganajais teršti Europą! Tai kas čia suinteresuotas sumaštį kelti Europoje su tais pabėgeliais veltėdžiais ir nusikaltėliaus? Ar Europa žino jų tikrus duomenis? Jau Rukla pilna to brudo! Nustokit aukoti jiems Europą! Lauk juos iš čia

ta visi

zino tik liurbiai is briuselio ne ,iskrype juodai valdo europa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS