Skambina pavojaus varpais: dėl COVID-19 gydytojai pamiršo kitus ligonius? | Diena.lt

SKAMBINA PAVOJAUS VARPAIS: DĖL COVID-19 GYDYTOJAI PAMIRŠO KITUS LIGONIUS?

  • 5

Labdaros organizacija, vienijanti insultą patyrusius Jungtinės Karalystės gyventojus, tikina, jog šie ligoniai yra nepelnytai užmiršti dėl to, kad gydytojai dėmesį koncentruoja į koronaviruso pandemiją.

Anot organizacijos „Stroke Association“, dėl šios priežasties dešimtys tūkstančių insultą patyrusių žmonių praranda galimybę į tinkamą reabilitaciją.

„Insultai pandemijos metu niekur neišnyko. Nepaisant nepertrukiamų medikų pastangų ir atlikto didžiulio darbo siekiant užtikrinti paslaugas ekstremaliomis sąlygomis, kai kuris gydymas vis dar nepreinamas, o daugeliu atvejų slauga po insulto tiesiog sustojo“, – skelbia organizacijos vadovė Juliet Bouverie.

Ji baiminasi, kad nemažai žmonių dabar gyvena su negalia, kurios būtų galima išvengti taikant tinkamą gydymą ir slaugą.

Asociacija remiasi kelių tūkstančių insultą patyrusių žmonių apklausa.

JK kasmet insultą patiria apie 100 tūkst. žmonių, vienus šis smūgis pražudo, kitus palieka su rimta negalia.

„Atsigavimas yra sunkus, tam, kad smegenys galėtų adaptuotis po smūgio, reikia ne tik tinkamų specialistų pagalbos, bet ir drąsos bei pasiryžimo“, – sako Juliet Bouverie.

Apie pasikeitusį požiūrį į šiuos ligonius liudija ir profesiorius Rustamas Al-Shahi Salmanas, kuris yra Britanijos insulto gydytojų asociacijos prezidentas.

„Pandemijos metu insulto gydymo paslaugos patyrė didžiulius pokyčius, jos teikiamos ne taip, kaip mes tikimės.

Mus jaudina tai, kad sumažėjo į ligonines atvežamų žmonių, kurie patyrė vienokios ar kitokios formos insultą.

COVID-19 taip pat paveikė gydymą ir reabilitaciją – ji tapo mažiau prieinama ir sulėtėjo.

Pandemijos metu insultą išgyvenę žmonės sulauktų papildomos naudos, jeigu būtų įgyvendintos mūsų rekomendacijos.

Privalome mokytis ir žinoti, kaip šios ligos gydymą paveiks antroji koronaviruso banga, jeigu ji ateis“, – mintimis su spauda dalijosi profesorius.

Teigiama, kad pandemija gerokai paveikė ir kitų ligų gydymą, atidėliojamos planinės operacijos, sunku patekti pas gydytojus.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/sveikata/del-covid-gydytojai-pamirso-kitus-ligonius?fbclid=IwAR3rbsLlram8680eHNOWbNl6D8SiOaSRVYf20tmeR94fNts9gu5KjBgCIl8.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Piliete

Baisiausia kad neziuri mazu vaiku,mazam vaikui buvo temperatura 39,gydytojas neprieme,telefonu nusprende kad dygsta dantys,dar ir Kašpirovskis iki tokio laipsnio nesugebejo nustatyti tokia diagnoze

ALGIS

Verygą ir visą jo štabą Lietuvoje , reikia paduoti į teismą dėl žmonių marinimo , neleidžiant jų į poliklinikas ir ligonones , vien tik koronka , kad jį patį suriestų ta koronka .

Naivuoliams

Ko čia visi šunis kariat ant to Verygos. Mane nuotoliniu būdu konsultavo ne Veryga, bet KUK kardiologė. Pralaukiau 1,2 val. nuo paskirto laiko, man skyrė 8 min.. Gydytoja nebuvo paskaičiusi nei šeimos gyd. aprašo siuntime, nei paskaičiusi mano nusiskundimų. Labai greitai nustatė diagnozę- panikos priepuoliai ir patarta apsilankyti pas psichiatrą.Paprašius atlikti detalesnius tyrimus, gyd. pasakė, kad nematanti reikalo. Atėjus pas šeimos gyd., pažiūrėjus tyrimų atsakymus buvo nustatyti kraujotakos sutrikimai. taigi, nutarėme su šeimos gyd., kad geriausia bus kviestis greitąją pagalbą. Tiesa, kardiologė per savaitę laiko nesugebėjo parašyti atsakymo šeimos gyd.. Mano nuomone,dabartine situacija naudojasi šundaktariai- kyšininkai ir kai kurių gyd. įstaigų vadovai.Jie rėkia visa gerkle, dukit pinigų ir dėl visko kaltas Veryga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS