Skandinavijos oro linijos SAS dėl protestų mažina skrydžių į Honkongą skaičių | Diena.lt

SKANDINAVIJOS ORO LINIJOS SAS DĖL PROTESTŲ MAŽINA SKRYDŽIŲ Į HONKONGĄ SKAIČIŲ

  • 0

Skandinavijos oro linijos SAS pirmadienį paskelbė sumažinsiančios skrydžių iš Kopenhagos į Honkongą skaičių, kadangi turistai vengia vykti į Azijos miestą, kurį jau šešis mėnesius krečia prodemokratiški protestai.

Oro linijos pranešė sumažinsiančios skrydžių skaičių nuo penkių savaitinių reisų iki keturių dėl „lapkritį nukritusios paklausos“, naujienų agentūrai AFP sakė oro linijų atstovė spaudai.

„Toliau stebime situaciją“, – sakė atstovė Freja Annamatz, pridurdama, kad SAS ketina atnaujinti įprastą skrydžių skaičių per Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventinį laikotarpį.

Tačiau SAS konkurentės oro linijos „Finnair“ teigė nekeisiančios savo skrydžių į Honkongą tvarkaraščio. „Tarp Helsinkio ir Honkongo kasdien, kaip įprasta, bus du skrydžiai, neturime ketinimų skrydžių kiekį sumažinti“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Finnair“ atstovė spaudai.

Šiuo metu Honkongas kenčia nuo blogiausios politinės krizės nuo 1997-ųjų, kai miesto valdymą iš Didžiosios Britanijos perėmė Kinija.

Milijonai žmonių Honkonge išėjo į gatves dėl visuomenę papiktinusio ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymo projekto, kurio vėliau buvo atsisakyta. Tačiau demonstracijos peraugo į judėjimą, kuriame norima demokratijos ir didesnės policijos atsakomybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS