Skelbiama, kad V. Janukovyčius sulaikytas, Kijevas ruošiasi ardyti barikadas | Diena.lt

SKELBIAMA, KAD V. JANUKOVYČIUS SULAIKYTAS, KIJEVAS RUOŠIASI ARDYTI BARIKADAS

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kijeve buvo ramu, tačiau pasirodė neoficialių pranešimų, kad dingęs nušalintasis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius buvo sulaikytas.

Žinią apie galimą V. Janukovyčiaus sulaikymą paskelbė vienas Ukrainos naujienų portalas, remdamasis Rados deputatu Volodymyru Kurenojumi.

Pirmadienį Radoje toliau bus formuojama nauja valdančioji koalicija, kurią sudaryti ketinama iš partijų „Tėvynė“, „Laisvė“ ir UDAR, taip pat iš tų Regionų partijos deputatų, kurie pasitraukė iš frakcijos.

Sekmadienį frakcijos vadovas sudavė dar vieną smūgį V. Janukovyčiui, apkaltinęs, kad V. Janukovyčiaus įsakymai privedė prie žmonių žūčių, tuščio valstybės iždo, milžiniškų skolų.

Pirmadienį Kijevo miesto valdžia, pasitarusi su tais, kurie statė barikadas, ketina pradėti jas ardyti. Mieste vėl pradės dirbti mokyklos, tėvai vėl galės vesti mažylius į darželius.

Į Kijevą pirmadienį turėtų atvykti Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Catherine Ashton. Ji aptars, kokios pagalbos gali tikėtis Ukraina. Šeštadienį Rada atstatydino prezidentą V. Janukovyčių, laikinuoju valstybės vadovu paskyrė anksčiau Rados pirmininku išrinktą Oleksandrą Turčinovą. Į laisvę buvo išleista ryškiausia opozicijos lyderė Julija Tymošenko.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anksti

Ardyti barikadas,politikas toks sutverimas kuri reikia paruosti jo darbui kad nestu atsakomybe, kitaip vel bus sud Kaip pas mus,ty mutual tas sud...

P.Morkūnas

Sveikinu UKRAINĄ, nusikračius putlerininkų...Sako kažin ar negrįš sena tvarka? Gal...bet blogiausia net nepabandyti!

to TO FOkui

Tu bent pats skaitai ka rasai?? na ir kas kad kainuoja tiek ,o kiek jie uzdirba? tiek kiek Norvegija turi pinigiuku tai nupirktu visa ta Ukraina kartu sudejus su visa isvogta Lietuva dar prie magaryciu ir tave pati.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS