Škotijos ministrė ketina surengti antrą referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės | Diena.lt

ŠKOTIJOS MINISTRĖ KETINA SURENGTI ANTRĄ REFERENDUMĄ DĖL ŠKOTIJOS NEPRIKLAUSOMYBĖS

  • 3

Škotijos pirmoji ministrė ir Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė Nicola Sturgeon (Nikola Sterdžin) antradienį pranešė apie planus iki metų pabaigos kreiptis į Jungtinės Karalystės vyriausybę ir oficialiai paprašyti 2020 metais surengti naują referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės.

„Mano raginimas – referendumas turi įvykti kitais metais“, – pranešė visuomeninis transliuotojas BBC, cituodamas N. Sturgeon žodžius, pasakytus SNP konferencijoje.

„Ir šiandien galiu patvirtinti, kad iki metų pabaigos aš pareikalausiu [Londono] perduoti įgaliojimus, kad nekiltų jokių abejonių dėl referendumo legitimumo“, – pabrėžė partijos lyderė.

Ji pridūrė, kad „Škotija laimi nepriklausomybės byloje“.

Savo pasisakyme N. Sturgeon taip pat kritikavo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir JK premjero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono)  „populizmą“, įskaitant premjero „Brexit“ politiką.

Pasak jos, Londonas nori išvesti Škotiją iš ES prieš jos valią.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vladas

Ar jau rura dega visokiems prisiplakėliams.Tos nepriklausomybės,tik atskirų veikėjų noras užimti įtakingus postus.Darbo liaudžiai nuo to ne geriau.

tai

superteisingas zingsnis ir laikas seniai parodyt spyga tiems monarchams.......

Rapolas

Butinai. Jei anglu masonai, vedami arabu, nori draskyti ES, tai Skotija turetu pasilikti ES, tuo sustabdydama grandinine reakcija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS