Neįgalių žmonių pora skrido į Barseloną, o nusileido Kaune: „Ryanair“ paaiškino, kas įvyko | Diena.lt

NEĮGALIŲ ŽMONIŲ PORA SKRIDO Į BARSELONĄ, O NUSILEIDO KAUNE: „RYANAIR“ PAAIŠKINO, KAS ĮVYKO

  • 5

47-ojo gimtadienio proga Andrew Gore'as laukė malonios šventės. Jis kartu su žmona Victoria ir dar dešimt žmonių turėjo išskristi savaitės atostogų į Ispanijos Kosta Bravos pakrantę. Tačiau Bristolio oro uoste įvyko nepaprasta painiava. Pora buvo įsodinta ne į tą „Ryanair“ lėktuvą – toli nuo savo šeimos ir draugų. Nepaisant to, kad įlaipinimo bilietuose buvo nurodyta, jog jų kelionės tikslas – Barselona, jie buvo nuskraidinti į Kauną, skelbia „The Independent“.

47 metų A. ir V. Gore'ai užsisakė atostogų paketą iš Sunshine.co.uk, kuris savaitei kainavo daugiau nei 1 500 svarų sterlingų. Į pasiūlymą buvo įtraukti skrydžiai iš Bristolio į Barseloną „Ryanair“ lėktuvu. Kadangi A. Gore'ui yra amputuota galūnė, o V. Gore serga autizmu, jie užsisakė specialią pagalbą Bristolio oro uoste ir laiku atvyko į skrydį gegužės 25 d., šeštadienį, 8.15 val. ryto.

„Esame daug kartų išvykę ir visada turėjome specialią pagalbą, todėl mums tai nebuvo naujiena. Mikroautobusas nuvežė mus prie „Ryanair“ lėktuvo, jie patikrino mūsų įlaipinimo kortelę ir įleido į lėktuvą“, – pasakojo vyras.

Pirminio skrydžio metu porai buvo paskirtos atskiros vietos. Moteris lėktuvo palydovės paprašė juos pasodinti kartu, nes ji bijo skristi.

„Ji dar kartą patikrino mūsų įlaipinimo kortelę ir pasodino mus į antrą eilę“, – tvirtino moteris.

A. ir V. Gore'ai buvo įlaipinti ne į tą lėktuvą, o jų šeima, kuri neturėjo specialios pagalbos, įlipo į tinkamą lėktuvą.

„Nematėme, kaip įlipo mūsų šeima, todėl paklausėme, ar jie įlipo ir buvome patikinti, kad taip“, – sakė V. Gore.

Lėktuvas „Boeing 737“ pakilo daugiau nei 2 tūkst. kilometrų skrydžiui į Kauną.

„Kai nusileidome, buvo labai aišku, kad esame Lietuvoje“, – tvirtino V. Gore.

Sutuoktiniai įspėjo įgulą, o kapitonas, pasak moters, buvo „įsiutęs“, kai sužinojo, kas nutiko. Jis nurodė darbuotojams pasirūpinti jų priežiūra ir tolesniu transportavimu. Kadangi tiesioginių skrydžių iš Kauno į Barseloną nebuvo, antžeminio aptarnavimo personalas užsakė jiems kitos dienos skrydį iš Rygos. Jiems taip pat buvo paskirtas viešbutis ir „Uber“, kuris juos ten nuveš.

Kitą dieną jie įprastai išskrido į Barseloną ir buvo nuvežti į viešbutį Kosta Bravos pakrantėje. Tačiau jie neturėjo bagažo: jis buvo išimtas iš skrydžio Bristolis-Barselona, kai jie ne dėl savo kaltės neįlipo į lėktuvą. Galiausiai jis buvo pristatytas po dviejų dienų.

A. ir V. Gore'ai dabar grįžo į Pietų Velsą.

„Esu girdėjęs, kad lagaminai nukeliauja ne ten, kur reikia, bet ne žmonės. Šiais laikais yra tiek daug patikrinimų. Kaip tai galėjo nutikti? Jie tiek daug kartų žiūrėjo į mūsų įlaipinimo korteles. Tai neįtikėtina“, – stebėjosi pora. 

Laikraštis „The Independent“ susisiekė su „Ryanair“, kuri dėl incidento apkaltino specialią pagalbą oro uoste teikiančią bendrovę ABM.

„Šie keleiviai užsisakė specialiąją pagalbą skrydžiui iš Bristolio į Barseloną (gegužės 25 d.), tačiau ABM agentai juos įlaipino ne į tą reisą, nors vartų ženklinimas aiškiai rodė skrydžio kryptį. Atvykę į Kauno oro uostą keleiviai pranešė įgulai, kad jie skrido ne tuo reisu. „Ryanair“ nedelsdami pasirūpino, kad abu keleiviai būtų perkelti į kitą laisvą skrydį į Barseloną, kuris turėjo išvykti iš Rygos oro uosto kitą rytą (gegužės 26 d.). Kadangi šie keleiviai neįlipo į skrydį į Barseloną, jų krepšiai buvo išimti iš orlaivio laikantis standartinių saugos procedūrų. Supratus, kad šie keleiviai buvo nukreipti netinkamu maršrutu ir perskraidinti į Barseloną, jų bagažai buvo skubiai nugabenti iš Bristolio oro uosto į Barseloną.

Nuoširdžiai atsiprašome šių keleivių už nepatogumus, patirtus dėl ABM klaidos. Patikinome, kad Bristolio oro uostas jiems išmokės visą kompensaciją“, – komentavo „Ryanair“ atstovas spaudai.

Bristolio oro uosto komentaras:

„Dirbome su savo verslo partneriais, kad ištirtume šį incidentą. Prieš įlipdami į lėktuvą, visi klientai patikrina savo kelionės dokumentus oro linijų bendrovėje arba antžeminio aptarnavimo agentūroje. Nuo tada, kai buvo informuotas apie šią problemą, Bristolio oro uostas bendradarbiavo su mūsų oro linijų aptarnavimo agentu ir specialiosios pagalbos teikėju, kad ištirtų aplinkybes ir įdiegtų patobulinimų ateičiai.

Susisieksime su klientu ir pateiksime informaciją, kad jo skundas būtų nukreiptas tinkamam verslo partneriui ir išspręstas“, – rašoma komentare.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taip

darbuojantis siai saikai daro viska samoningai ir ne dyvas kad tai daro tie kurie gerai vagia ir meluoja ne toliau kaip unt savies z ppp=0

Romas

Tai jau kompensavo lietuviams, uz tai kad pas batka nuskraidino?

klp

gerai, kad i bagazo skyriu neikiso, o tai butu keliems metams pasimete
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS