Slovakijos premjeras prieš pirmalaikius rinkimus steigia naują partiją | Diena.lt

SLOVAKIJOS PREMJERAS PRIEŠ PIRMALAIKIUS RINKIMUS STEIGIA NAUJĄ PARTIJĄ

Slovakijos ministro pirmininko pareigas einantis Eduardas Hegeris antradienį įkūrė naują politinę partiją po to, kai likus keliems mėnesiams iki rugsėjį numatytų visuotinių rinkimų pasitraukė iš ankstesnės partijos.

„Dabar vadovauju naujai partijai, kuri vadinasi „Demokrati“ (Demokratai)", – sakė E. Hegeris žurnalistams ir pridūrė, kad tai centro dešinės judėjimas.

Tarp partijos steigėjų taip pat yra keturi jo buvusios partijos OLaNO ministrai.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ E. Hegeris paskelbė, kad pasitraukė iš OLaNO, teigdamas, kad jo vaidmuo ir misija partijoje baigėsi.

„Turiu savo politikos viziją. Žinau, kad jei noriu ją įgyvendinti, turiu eiti savo keliu, – pridūrė jis. – Gyvenimas tiesiog pateikia situacijų, kai turime priimti sprendimą. Aš tai darau šiandien.“

2020 metais visuotinius rinkimus 5,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje laimėjo centro dešiniųjų koalicija, pasitelkusi kovos su korupcija programą.

E. Hegeris 2021 metų balandžio mėnesį pakeitė OLaNO lyderį Igorį Matovičių premjero poste po nesutarimų valdančiajame keturių partijų aljanse.

Gruodžio mėnesį vyriausybė pralaimėjo balsavimą dėl nepasitikėjimo. Dabar ji laikinai vadovauja šaliai iki naujų rinkimų.

Po pareikšto nepasitikėjimo ir dėl to kilusios politinės krizės ministro pirmininko reitingai smuko.

Praėjusį mėnesį tik 19 proc. rinkėjų išreiškė pasitikėjimą E. Hegeriu, palyginti su 28 proc. prieš metus.

Pirmalaikiai visuotiniai rinkimai Slovakijoje, kuri yra Europos Sąjungos ir NATO narė, vyks rugsėjo 30 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS