Smėlio audra sutrikdė Kanarų salų oro uostų darbą | Diena.lt

SMĖLIO AUDRA SUTRIKDĖ KANARŲ SALŲ ORO UOSTŲ DARBĄ

  • 0

Ispanijos Kanarų salų oro uostai sekmadienį liko uždaryti dėl salynui smogusios smėlio audros, pranešė oro uostų vadovai.

Oro uostai buvo uždaryti šeštadienį, o daugybė skrydžių buvo atšaukti dėl stipraus vėjo, kuris į turistų mėgstamą vietovę atpūtė raudoną smėlį iš Sacharos.

Kai kurie skrydžiai buvo trumpam atnaujinti sekmadienio rytą prieš vėl uždarant oro uostus.

„Matomumas labai menkas. Lėktuvai, turėję leistis salose, yra nukreipiami į žemyninę Ispaniją“, – kalbėjo Ispanijos oro uostų operatorės AENA atstovė spaudai.

Buvo sustabdyti visi skrydžiai į ir iš Gran Kanarijos oro uosto, visi skrydžiai iš dviejų Tenerifės oro uostų bei dar iš penkių kitų oro uostų.

Regiono savivaldybė šeštadienį paskelbė nepaprastąją padėtį ir patarė žmonėms laikyti duris ir langus uždarytus, vengti nebūtinų kelionių automobiliais ir laikytis atokiau nuo pakrančių zonų.

Ispanijos nacionalinė oro tarnyba perspėjo, kad iki pirmadienio Kanarų salose siaus vėjas, kurio greitis sieks iki 120 kilometrų.

Stiprūs vėjai taip pat neleido panaudoti vandenį gabenančių orlaivių gesinti gaisrų Tasartės kaime Gran Kanarijos pietvakariuose, kurie išdegė apie 300 hektarų plotas ir buvo priversti evakuotis 500 žmonių.

„Kadangi negalime naudoti lėktuvų ar sraigtasparnių, gaisro kontrolė slysta iš rankų“, – žurnalistams kalbėjo regiono administracijos vadovas Angelas Viktoras Torresas.

Kanarų salos, esančios prie Maroko krantų, yra mėgstama šiaurės europiečių poilsio vieta.

Remiantis nacionalinio statistikos instituto INE duomenimis, salyne praėjusiais metais apsilankė 13,1 mln. turistų iš užsienio, todėl tai yra trečias pagal lankomumą Ispanijos regionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS