„Snapchat“ aplenkė „Twitter“ pagal kasdienių vartotojų skaičių | Diena.lt

"SNAPCHAT" APLENKĖ "TWITTER" PAGAL KASDIENIŲ VARTOTOJŲ SKAIČIŲ

  • 0

"Snapchat" programėle kasdien besinaudojančių žmonių skaičius padidėjo iki 150 mln. ir viršijo aktyvių "Twitter" naudotojų, kurių yra mažiau nei 140 mln., skaičių, rašo interneto leidinys "NextWeb".

Dar gruodį "Snapchat" naudojosi 110 mln. žmonių, pranešė informuoti agentūros "Bloomberg" šaltiniai, prašę nenurodyti jų vardo, nes neturi leidimo kalbėti apie skaičius.

Ši prieš ketverius metus sukurta programėlė labiausiai domina paauglius ir jaunimą.

2006 metais sukurtas "Twitter" iš didžiausių pasaulyje socialinių tinklų kadaise nusileido tik "Facebook", tačiau vėliau jį pralenkė kitos "Facebook" programėlės, įskaitant "Instagram", "Messenger" ir "WhatsApp".

Paskutinėje "Twitter" pelno ataskaitoje buvo nurodyta, kad tinklas turi 310 mln. mėnesinių aktyvių naudotojų. Kiek žmonių prie tinklo jungiasi kasdien, įmonė nenurodo, tačiau trečiąjį ketvirtį ji pareiškė, kad didžiausiose 20 įmonės rinkų prie tinklo kasdien jungiasi maždaug 44 proc. mėnesinių naudotojų. "Twitter" finansų direktorius Anthony Noto (Antonis Notas) tuomet pažymėjo, kad ši procentinė dalis pastaruoju metu buvo stabili, ir pridūrė, kad jai gerokai pasikeitus, "apie tai neabejotinai bus pranešta". Nuo to laiko naujų duomenų įmonė nėra pateikusi, o tai, "Bloomberg" vertinimais, reiškia, kad tinklu kasdien naudojasi 136 mln. naudotojų.

Vaizdo pranešimų programėlę "Snapchat" 2011 metais sukūrė Stanfordo universiteto studentai Evanas Spiegelis (Evanas Špigelis), Bobby Murphy (Bobis Merfis) ir Reggie Brownas (Regis Braunas).

Programėlė itin išpopuliarėjo dėl aukšto anonimiškumo lygio - pranešimai, kuriuose yra nuotraukų ar vaizdo pranešimų, po peržiūros pašalinami ne tik iš naudotojų prietaisų, bet ir iš įmonės serverių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS