Stiprinama kova su nusikalstamumu: nori dirbti policijoje – neturėk tatuiruočių | Diena.lt

STIPRINAMA KOVA SU NUSIKALSTAMUMU: NORI DIRBTI POLICIJOJE – NETURĖK TATUIRUOČIŲ

  • 1

Ekvadoras stiprina kovą su nusikalstamumu ir griežtina reikalavimus policininkams – ant kūno jie negalės turėti tatuiruočių, ypač abejotinų. Jau prasidėjo patikros, bet bus išimčių, nes kai kuriems pareigūnams tatuiruočių būtinai reikia.

Ekvadorą supurčiusi narkomafijos išpuolių banga, kai buvo užpulta net valstybinė televizija, privertė šalies policijos vadovybę griežčiau patikrinti ir savo pareigūnus. Vienas iš tokių patikrinimų – kūno tatuiruotės.

Tam reikės apžiūrėti apie 10 tūkstančių Ekvadoro policijoje tarnaujančių moterų ir beveik 50 tūkstančių vyrų. Policijos valdžia abejoja, kad tam paskirti inspektoriai aptiks kokių nors ypatingų tatuiruočių, pavyzdžiui, tokių, kuriomis puošiasi narkomafijos nariai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Mes vertiname visas galimybes ir metodus, kurie leidžia geriau pažinti savo žmones, kad jie, savo ruožtu, galėtų profesionaliai atlikti pareigas šalies piliečiams“, – teigė policijos akademijos direktorius José Vargas.

Kita vertus, praeitais metais atliktas tyrimas parodė, kad Ekvadoro piliečiai akivaizdžiai mažiau pasitiki tatuiruotais pareigūnais ir tai paskatino reformuoti su policijos personalo išvaizda susijusias taisykles. Todėl dabar policininkams ir policininkėms turinčioms tatuiruočių, auskarų ar kitų kūno papuošimų, bus atlikta jų reikšmės analizė. Beje, tiems pareigūnams, kurie yra infiltruoti į narkomafiją, tatuiruočių būtinai reikia.

Pastaruoju metu Ekvadoro policija ir net kariuomenė yra priversta kovoti ne tik su nusikaltimais gatvėse, bet ir kariauti tikrą karą narkotikų mafijos narių, neretai labai tatuiruotų, perpildytuose kalėjimuose, kad įvestų ten bent elementarią tvarką ir neleistų maištininkams ištrūkti į laisvę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nejokinkite

O kaip su ministres tatu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS