Vokietijos VRM: prieš valdžios institucijas nukreipta kibernetinė ataka suvaldyta | Diena.lt

VOKIETIJOS VRM: PRIEŠ VALDŽIOS INSTITUCIJAS NUKREIPTA KIBERNETINĖ ATAKA SUVALDYTA

  • 0

Su Rusijos programišiais siejama kibernetinė ataka, kurios taikiniais buvo tapusios Vokietijos federalinės valdžios institucijos, „izoliuota ir suvaldyta“, pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Šis incidentas laikomas prioritetu, į jį reaguojant pasitelkti dideli ištekliai“, - trečiadienį sakė ministerijos atstovas Johannesas Dimrothas.

Jis pridūrė, kad ataka palietė „vyriausybės informacines technologijas ir tinklus“.

Nukentėjusių departamentų darbuotojai buvo informuoti apie incidentą ir buvo imtasi atitinkamų saugumo priemonių. Nė viena nevyriausybinė organizacija nenukentėjo, pridūrė J. Dimrothas.

Plačiau komentuoti šį incidentą ministerija atsisakė, nes jis vis dar tiriamas.

Šaltiniai naujienų agentūrą dpa trečiadienį informavo, kad apie užsienio programišių surengtą kibernetinę ataką prieš Vokietijos valdžios institucijas paaiškėjo dar gruodį ir kad ji galėjo tęstis apie metus.

Turi ryšių su Rusijos valdžia

Panašu, kad įsilaužimą įvykdė Rusijos programišių grupuotė „APT28“, dar žinoma kaip „Fancy Bear“. Daugelio saugumo ekspertų manymu, ji turi ryšių su Rusijos valdžia.

Pasitelkdami kenkėjišką programinę įrangą, programišiai nusitaikė į Vokietijos užsienio reikalų bei gynybos ministerijas ir iš jų tinklų savinosi duomenis, agentūrai dpa pasakojo šalies saugumo šaltiniai.

Tarp agentūrų, kurių sistemoms pakenkta, buvo ir Vokietijos kanceliarija bei Federaliniai audito rūmai.

Federalinis informacijos saugumo biuras (BSI) ir už kontržvalgybą atsakingas Federalinis Konstitucijos apsaugos biuras (BfV) pradėjo tyrimą. Žinyboms talkina ir Vokietijos užsienio žvalgybos tarnyba.

GALERIJA

  • Vokietijos VRM: prieš valdžios institucijas nukreipta kibernetinė ataka suvaldyta
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS