Sunerimo dėl šio patiekalo Pereiti į pagrindinį turinį

Sunerimo dėl šio patiekalo

2025-04-17 14:53

Vokiečiai sunerimę – greitai gali nelikti jiems įprasto kebabo.

Sunerimo dėl šio patiekalo
Sunerimo dėl šio patiekalo / freepik.com nuotr.

Sultinga mėsa, švieži ingredientai. Vokietijoje juos labai mėgsta. Turkiškas kebabas šiuo metu čia – labiausiai valgomas gatvės maistas. Vis dėlto greitai viskas gali pasikeisti. Turkija pateikė paraišką, kad jos „Döner kebab“ būtų suteikta speciali Europos Sąjungos apsaugos etiketė, kaip ir kitiems Europoje mėgstamiems patiekalams, tokiems kaip neapolietiška pica ir ispaniškas kumpis.

„Ne taip paprasta uždrausti kebabus. Žmonės Vokietijoje ir visoje Europoje juos mėgsta ir nenori, kad jie būtų taip lengvai uždrausti“, – šnekėjo kebabų gamintojas Omaras Bryaras.

Turkija nori užregistruoti pavadinimą „Döner“ Europoje, kad jį galėtų naudoti tik tie gamintojai, kurie laikosi užregistruoto gamybos būdo ir produkto specifikacijų, įskaitant reikalavimą mėsai – tiktų tik jautiena, vištiena ir ėriena, o veršiena ir kalakutiena netiktų. Taip pat nurodoma, kaip marinuoti ir pjaustyti mėsą.

Apskaičiuota, kad kebabų rinka Europoje sudaro maždaug 3,5 mlrd. eurų.

„Manau, kad visi pasaulyje, ne tik Vokietijoje, mėgsta kebabus, todėl kol kas politiką turėtume palikti nuošalyje“, – kalbėjo kebabinės savininkas Lukas Podolskis.

Nors Turkija nepriklauso Europos Sąjungai, trečiosios šalys gali registruoti produktus, kad jie būtų apsaugoti šiame bloke.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra