Suomijoje sužlugdyta kontrabandos operacija, susijusi su švedų organizuotu nusikalstamumu | Diena.lt

SUOMIJOJE SUŽLUGDYTA KONTRABANDOS OPERACIJA, SUSIJUSI SU ŠVEDŲ ORGANIZUOTU NUSIKALSTAMUMU

  • 1

Suomijos policija trečiadienį pranešė, kad sužlugdė didelę kontrabandos operaciją, susijusią su Švedijos organizuotu nusikalstamumu, sulaikė 30 asmenų ir konfiskavo 100 kg narkotikų.

„Helsinkio policija ir Nacionalinis tyrimų biuras išaiškino didelę tarptautinę narkotikų prekybos organizaciją“, – pranešė policija.

Tyrėjai teigė, kad grupė sunkvežimiais į Suomiją atgabeno daugiau kaip 300 kg kokaino, amfetaminų, ekstazio tablečių ir kanapių.

Policija pranešė, kad sulaikė 30 žmonių, iš jų 17 tebėra areštuoti.

Įtariamieji turi Švedijos, Jungtinės Karalystės, Somalio, Serbijos, Norvegijos, Irako, Ukrainos, Kosovo, Turkijos ir Suomijos pilietybes.

Trečiadienį policija pranešė, kad Švedijos nusikaltėliai bendradarbiauja su Suomijos gatvės gaujomis.

„Tai, kad Švedijos organizuotas nusikalstamumas taip aktyviai dalyvauja Suomijos narkotikų prekyboje, yra naujas reiškinys“, – sakė jie.

Pastaruoju metu Švediją krečia kruvinas gaujų, kovojančių dėl ginklų ir prekybos narkotikais kontrolės, konfliktas, paaštrėjęs dėl keršto motyvų.

Visoje šalyje daugiabučiuose ir gyvenamuosiuose namuose dažnai griaudi sprogimai ir girdimas šaudymas viešose vietose.

Susidorojimas su gatvės gaujomis taip pat buvo vienas svarbiausių Suomijos dešiniosios koalicinės vyriausybės, kuri pradėjo dirbti birželį, rinkimų kampanijos klausimų.

„Ši vyriausybė pripažino, kad jaunimo ir gaujų nusikalstamumo didėjimas yra rimta problema“, – rugpjūtį sakė vidaus reikalų ministrė Mari Rantanen.

Pasak jos, vyriausybė iki metų pabaigos planuoja parengti išsamią priemonių programą, skirtą gaujų nusikalstamumui pažaboti.

Nors Suomija dažnai paskelbiama laimingiausia šalimi, tačiau ji taip pat pasižymi vienu didžiausių nuo narkotikų mirštančių jaunų žmonių skaičiumi ES.

2006–2021 metais su narkotikais susijusių mirčių skaičius Suomijoje išaugo daugiau nei dvigubai – iki 287. Dažniausiai dėl to kalti opioidai.

Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas) praėjusią savaitę pažadėjo panaudoti ginkluotąsias pajėgas kovai su nusikalstamomis gaujomis, per smurtinius išpuolius žūstant vaikams ir niekuo dėtiems žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tamsi

spalva is afro azijos rimtai veikia,prisikviete darbo Tinginiu ,dirba kitaip .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS