Suomijos premjeras pasisiūlė apgyvendinti pabėgėlių savo užmiesčio name | Diena.lt

SUOMIJOS PREMJERAS PASISIŪLĖ APGYVENDINTI PABĖGĖLIŲ SAVO UŽMIESČIO NAME

  • 9

Europą krečiant precedento neturinčiai pabėgėlių krizei Suomijos premjeras Juha Sipila (Juha Sipilė) šeštadienį pasisiūlė apgyvendinti pabėgėlių savo namuose užmiestyje.

Kalbėdamas per valstybinę televiziją centristinių pažiūrų premjeras sakė, kad jo namas, esantis prie Kempelės miesto už 500 km į šiaurę nuo sostinės Helsinkio, „šiuo metu mažai naudojamas“.

„Tikiuosi, kad tai taps tam tikru liaudies judėjimu, kuris įkvėps daugelį kitų prisiimti dalį naštos ant savo pečių per šią pabėgėlių apgyvendinimo krizę“, – sakė jis.

J.Sipila, kurio Centro partija yra sudariusi koaliciją su Suomių partija, nusistačiusia prieš imigrantus, ne kartą pasisakė už didesnį solidarumą su žmonėmis, pabėgusiais nuo karų ir skurdo Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje bei ieškančiais prieglobsčio Europoje.

Pabėgėlių centrai šioje apie 5 mln. gyventojų turinčioje Šiaurės šalyje yra perpildyti dėl precedento neturinčio atvykėlių srauto. Retai apgyventame šiaurės vakarų regione, kur yra J.Sipilos užmiesčio namas, vietų gyventi pabėgėliams ypač stinga.

Penktadienį vyriausybė paskelbė planuojanti šiais metais gauti 30 tūkst. prašymų suteikti prieglobstį – septynis kartus daugiau negu buvo pateikta pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Agiruoja

Beto agituoja,nes kiekviena salis is ES gaus uz kiekviena priimta imigranta po 6 tukstancius Euru,kas susigriebts tuos pinigus,tie,kur prie lovio,o kad del pinigu gobsumo jie padarys betvarke savo salyse,jiems nerupi,juk paprasti zmones srebs visa mesla imigrantu pateikta.

Veliau

Veliau gales jis pabegeliams atiduti ta savo teritorija kaip musulmonu autonomija.

džiaukitės

kad Suomija rodo tokį pavyzdį, tik kažin, ar ji paskelbs pasauliui, kai pasipils šitų atbėgėlių įvairūs triukai ir neramumai. O šiaip, tegul priima, matyt, didelis to prezidento namas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS