Suomijos sostinėje uždaromos mokyklos, uždraudžiami vieši renginiai | Diena.lt

SUOMIJOS SOSTINĖJE UŽDAROMOS MOKYKLOS, UŽDRAUDŽIAMI VIEŠI RENGINIAI

Suomijos sostinėje smarkiai padaugėjus COVID-19 atvejų bus įvesti nauji griežti suvaržymai dėl koronaviruso, antradienį pranešė miesto meras.

Dėl „neraminančios padėties“ Helsinkyje vidurinės mokyklos, bibliotekos ir baseinai bus uždaryti, uždraudžiami visi vieši renginiai, spaudos konferencijoje sakė Janas Vapaavuori.

„Siūlome naudoti visas miesto galioje esančias priemones“, – sakė jis ir įspėjo, kad sveikatos apsaugos ir kontaktų atsekimo įstaigos gali būti perkrautos.

Detalės apie būsimus suvaržymus, įskaitant jų įsigaliojimo laiką, bus paskelbtos savaitės gale, nurodė meras.

Dideli pastarosiomis dienomis kilę COVID-19 protrūkiai tokiose Helsinkio institucijose kaip senelių namai ir benamių prieglaudos taip pat parodė būtinybę imtis griežtesnių priemonių, sakė J. Vapaavuori ir pridūrė, kad „per daug žmonių“ nepaisydavo rekomendacijų.

Helsinkyje šiuo metu galioja negriežtas kontrolės režimas, apimantis savanoriškus privačių renginių uždarose patalpose ribojimus ir rekomendaciją kai kuriais atvejais dėvėti kaukes.

Suvaržymus restoranams ir barams ar judėjimo laisvei turės įvesti centrinė vyriausybė.

Pirmadienį premjerė Sanna Marin perspėjo, kad gali būti paskelbta nauja ekstremalioji padėtis, jei dabartinės regioninės priemonės nebus veiksmingos. Tai sudarytų sąlygas vėl skelbti tokias priemones kaip kovą ir balandį taikyta Helsinkio regiono „blokada“.

Sostinės regiono vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Juha Tuominenas atkreipė dėmesį į „didelį užsikrėtimo atvejų šuolį“. Šią savaitę sostinėje patvirtinti 1 533 nauji COVID-19 atvejai. Praėjusią savaitę jų buvo 992.

Bendrai visos Suomijos sergamumas koronavirusine infekcija COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį ir toliau buvo mažiausias Europos Sąjungoje: 69 atvejai 100 tūkst. gyventojų. Vis dėlto lapkričio pradžioje šis skaičius buvo tik kiek didesnis nei 40.

Sostinėje ir jos regione sergamumas šiuo metu yra 155,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS