Susitiko Ukrainos ir Lenkijos ministrai: aptars krovinių blokadą prie bendros šalių sienos | Diena.lt

SUSITIKO UKRAINOS IR LENKIJOS MINISTRAI: APTARS KROVINIŲ BLOKADĄ PRIE BENDROS ŠALIŲ SIENOS

  • 0

Ukrainos infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas ketvirtadienį pranešė, kad susitiko su naujai paskirtu lenkų kolega aptarti Lenkijos sunkvežimių vairuotojų surengtos krovinių blokados prie bendros šalių sienos.

„Varšuvoje surengėme pirmąjį susitikimą su naujai paskirtu Lenkijos infrastruktūros ministru Dariuszu Klimczaku (Darjušu Klimčaku). Aptarėme keletą transporto sektoriaus klausimų, tačiau pagrindinė tema buvo sienos atblokavimas“, – sakoma Ukrainos ministerijos pranešime.

Atskiruose komentaruose naujienų agentūrai AFP ministerija sakė, kad susitikimas įvyko ankstesnę dieną.

„Aptarėme keletą transporto sektoriaus klausimų, tačiau pagrindinė tema buvo sienos atblokavimas“, – priduriama pareiškime.

O. Kubrakovas sakė, kad susitikime abi šalys galėjo paaiškinti savo pozicijas ir kad Ukrainos pusė pateikė duomenų, kurie paneigė Lenkijos argumentus.

„Svarbu pasiekti bendrą supratimą apie mūsų ir Lenkijos vežėjų turimus skaičius ir duomenis apie srautus bei rinkos dalį“, – sakė jis.

Lenkijos vežėjai pirmadienį atnaujino didžiausio krovininių transporto priemonių punkto Ukrainos pasienyje blokadą po teismo nutarties, kuria vilkikų vairuotojams leista važiuoti per Dorohusko kontrolės punktą.

Aptarėme keletą transporto sektoriaus klausimų, tačiau pagrindinė tema buvo sienos atblokavimas.

Vilkikų vairuotojai daugiau nei mėnesį blokavo sieną, reikalaudami, kad Ukrainos sunkvežimiams vėl būtų taikoma leidimų įvažiuoti į Europos Sąjunga sistema.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą blokas atsisakė leidimų sistemos, tačiau Lenkijos vežėjai teigia, kad dėl to sumažėjo jų pajamos.

Praėjusią savaitę vietos valdžios pareigūnai Dorohurske atšaukė leidimą protestams šiame kontrolės punkte, tačiau vėliau teismas šį sprendimą panaikino.

Ukrainos eksportas ir importas labai priklauso nuo kelių transporto su ES nare Lenkija, ypač po Rusijos invazijos beveik prieš dvejus metus.

Naujasis Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas praėjusią savaitę pažadėjo išspręsti konfliktą ir apkaltino ankstesnę vyriausybę pamiršus protestuojančius sunkvežimių vairuotojus.

Tačiau naujos Varšuvos vyriausybės ir protestuojančių Lenkijos sunkvežimių vairuotojų derybos nepadėjo rasti sprendimo.

Gairės: Ukrainos pasienis, lenkų vairuotojų protestas, susitiko ukrainiečių ir lenkų ministrai, blokada, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS