Sužinojęs apie sūnaus nuteisimą, J. Bidenas pakeitė savo planus ir išskubėjo su juo susitikti | Diena.lt

SUŽINOJĘS APIE SŪNAUS NUTEISIMĄ, J. BIDENAS PAKEITĖ SAVO PLANUS IR IŠSKUBĖJO SU JUO SUSITIKTI

Prisiekusiųjų teismui pripažinus jo sūnų Hunterį kaltu dėk neteisėto ginklo įsigijimo, JAV prezidentas Joe Bidenas pakeitė savo planus ir išskubėjo į Vilmingtoną Delavero valstijoje. Čia 81 metų prezidentas ir 54-erių jo sūnus Niukaslio nacionalinės gvardijos bazės oro uoste puolė vienas kitam į glėbį.

Kelios valandos prieš tai prisiekusiųjų žiuri Vilmingtone pripažino H. Bideną kaltu. Šiame mieste JAV prezidentas ir pirmoji ponia Jill Biden turi gyvenamąjį būstą. J. Bidenas daug metų dirbo senatoriumi Vašingtone nuo Delavero valstijos.

Prezidentas antradienio popietę Vašingtone dalyvavo organizacijos, reikalaujančios apsaugos nuo ginkluoto smurto, renginyje. Po jo J. Bidenas planavo grįžti į Baltusius rūmus – tačiau galiausiai išskrido į Delaverą.

Jil Biden beveik kasdien dalyvavo teismo posėdžiuose, taip rodydama solidarumą savo posūniui Hunteriui.

JAV prezidentas trečiadienį turėtų skristi į G7 viršūnių susitikimą Italijoje. Nemanoma, kad sūnaus nuteisimas pakeis šiuos planus.

Prisiekusiųjų žiuri pripažino H. Bideną kaltu dėl to, kad jis, 2018 m. spalį pirkdamas ginklą, pateikė neteisingus duomenis ir nutylėjo tuometinę savo priklausomybę nuo narkotikų. Jis pats neigia melavęs ir taip neteisėtai įsigijęs ir laikęs ginklą. H. Bidenui gresia ilga laisvės atėmimo bausmė. Tačiau kadangi nėra teistas, kalėjimo jis gali išvengti.

Lapkritį vyksiančiuose rinkimuose antrosios kadencijos sieksiantis J. Bidenas pabrėžė, kad į procesą nesikiš.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS