Svarbiausi dalykai, atskleisti princo Harry memuaruose | Diena.lt

SVARBIAUSI DALYKAI, ATSKLEISTI PRINCO HARRY MEMUARUOSE

Princo Harry (Hario) memuarų knyga „Atsarginis“ (Spare) oficialiai pradedama pardavinėti kitą savaitę, tačiau Jungtinės Karalystės ir JAV žiniasklaidoje jau buvo nutekinta didelė jos turinio dalis. Štai keletas svarbesnių detalių.

Konfliktas

Harry teigia, kad vyresnysis brolis princas Williamas (Viljamas) užpuolė jį, kilus ginčui dėl jo žmonos Meghan (Megan).

„Jis sugriebė mane už apykaklės, nuplėšė grandinėlę ir parbloškė ant grindų“, – Harry knygą cituoja „The Guardian“.

„Nukritau ant šuns dubens, jis sukiužo po mano nugara, nuolaužos įsirėžė į mane. Akimirką gulėjau apstulbęs, tada atsistojau ir liepiau jam išeiti“, – rašė Harry.

„Aršiausias priešas“

Harry vadina Williamą „mylimu broliu ir aršiausiu priešu“.

„Keista, bet mes visada varžėmės“, – paaiškino jis, duodamas interviu Jungtinių Valstijų televizijos laidai „Labas rytas, Amerika“ (Good Morning America), kuris bus parodytas ateinantį pirmadienį.

„Manau, kad tai iš tiesų prisideda prie „įpėdinio ir atsarginio“ klausimo“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje tradiciškai menkesnį karališkąjį vaidmenį, palyginti su Williamu, kuris yra pirmas eilėje į sostą.

„Kančia“

Brolių tėvas, karalius Charlesas III (Karolis III), per susitikimą po savo tėvo, princo Philipo (Filipo), laidotuvių 2021 metų balandį paprašė sūnų liautis kariauti.

„Prašau, berniukai. Nepaverskite mano paskutinių metų kančia“, – sakė jis jiems, kaip rašoma memuaruose.

Harry taip pat aprašo „slaptą susitikimą“ kaip panašų į dvikovą, o ne susitaikymą.

Harry rašo, kad Williamas teigė nežinąs, kodėl jis išsikraustė į Jungtines Valstijas, o jo tėvas „žiūrėjo į mane tokia išraiška, kuri sakė: „Aš taip pat“.

„Nejuokingas pokštas“

Harry atskleidžia, kad Charlesas mėgo juokauti apie tai, ar jis tikrai yra jo tėvas.

„Kas žino, ar tikrai esu Velso princas? Kas žino, ar aš apskritai esu tavo tikrasis tėvas?“ – Harry knygą cituoja „The New York Post“.

„Jis juokėsi ir juokėsi, nors tai buvo nepaprastai nejuokingas pokštas, turint omenyje tuo metu pasklidusį gandą, kad mano tikrasis tėvas buvo vienas iš buvusių mamos meilužių: majoras Jamesas Hewittas (Džeimsas Hiujitas)", – rašė Harry.

Harry motina, princesė Diana, penkerius metus palaikė romaną su buvusiu kavalerijos karininku J. Hewittu, todėl nuolat buvo spėliojama, kad jis gali būti Harry tėvas.

Pažymėdamas, kad J. Hewittas turi „panašius raudonus plaukus“, Harry smerkia šį teiginį kaip skatinamą bulvarinių leidinių „sadizmo“.

„Mano motina su majoru J. Hewittu susipažino tik gerokai po to, kai gimiau“, – pažymi jis.

„Įpėdinis ir atsarginis“

Knygoje Harry rašo apie tėvo džiaugsmą, kai 1984 metais Diana pagimdė vadinamąjį „atsarginį“.

Charlesas esą pasakė žmonai, kad Harry gimimas reiškia, jog ji padovanojo jam ir įpėdinį, ir atsarginį, ir kad jo darbas baigtas.

Camilla (Kamila)

Harry teigia, kad jis ir Williamas maldavo tėvą nevesti karalienės konsortės Camillos (Kamilos), su kuria Charlesas užmezgė romaną, būdamas vedęs jo motiną.

Jis pasakojo, kad broliai sakė, jog netrukdys Charleso santykiams su ja, bet prašė, kad jiedu nesituoktų.

Harry taip pat papasakojo, kaip jautėsi pirmą kartą susitikęs su Camilla, ir palygino tai su „injekcija“.

„Prisimenu, kaip galvojau... ar ji bus žiauri su manimi; ar ji bus kaip visos piktosios pamotės iš pasakų“, – rašė jis.

Narkotikai

Harry prisipažino, kad paauglystėje kelis kartus vartojo kokainą, sakydamas, kad buvo „pasiryžęs išbandyti beveik viską, kas galėtų pakeisti nusistovėjusią tvarką“.

Tačiau jis pridūrė: „Tai nebuvo labai smagu, ir aš nesijaučiau itin laimingas, kaip, regis, nutinka kitiems, tačiau tai leido man pasijusti kitokiam, ir tai buvo mano pagrindinis tikslas. Pasijusti. Būti kitokiam“.

Nekaltybė

Harry pasakoja, kad nekaltybę prarado lauke už sausakimšo baro su „vyresne moterimi“, kuri „labai mylėjo arklius“.

Tačiau jis sako, kad tai buvo „žeminantis epizodas“ ir apgailestauja, kad tai įvyko atviroje vietoje, kur jie galėjo būti pastebėti.

„Tavo motina yra su tavimi“

Harry pasakoja, kad persikėlęs į Kaliforniją kreipėsi pagalbos į moterį, kuri teigė „turinti galių“ ir gebanti perduoti žinutes iš mirusiųjų.

Sasekso kunigaikštis nevadina jos aiškiarege ar mediume, bet rašo, kad vos jiems susitikus, pajuto „aplink ją esančią energiją“.

„Tavo motina yra su tavimi... dabar“, – taip jam pasakiusi ši moteris. Harry prisiminė, kad tada pajuto, kaip sušilo kaklas, o akys sudrėko.

„Tu gyveni tokį gyvenimą, kokio ji negalėjo gyventi. Tu gyveni tokį gyvenimą, kokio ji tau norėjo“, – sakė ji. 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

....atrodytu,....kad tas Haris turi psichikos sutrikimu ir "uzsiciklines " savo personoje..Nevykelis-pavyduolis. feeeee

Norvegai, švedai, danai galvų nekapojo

Bet vistiek ramūs.

MMM

Tegyvuoja respublika! Prancuzai kazkada nukapojo galvas ir dabar ramus....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS