Švedija nutraukia tyrimą dėl „Nord Stream“ dujotiekius pažeidusių sprogimų | Diena.lt

ŠVEDIJA NUTRAUKIA TYRIMĄ DĖL „NORD STREAM“ DUJOTIEKIUS PAŽEIDUSIŲ SPROGIMŲ

Švedijos prokuratūra nutraukė dujotiekio „Nord Stream“ sabotažo Baltijos jūroje tyrimą, trečiadienį pranešė už tyrimą atsakingas prokuroras Matsas Ljungqvistas.

M. Ljungqvistas paaiškino, jog buvo nustatyta, kad Švedija neturi jurisdikcijos šioje byloje.

M. Ljungqvisto teigimu, išsamaus tyrimo metu nebuvo nustatyta jokių aplinkybių, leidusių manyti, kad Švedija ar Švedijos piliečiai būtų kaip nors susiję su tarptautiniuose vandenyse įvykdytu išpuoliu.

Jis atkreipė dėmesį, kad Vokietijoje pradėtas šio įvykio tyrimas yra vykdomas toliau.

Vokietijos dienraščiai „Süddeutsche Zeitung“ ir „Die Zeit“ bei regioniniai transliuotojai NDR ir WDR dar antradienį pranešė, kad M. Ljungqvistas nori nutraukti tyrimą.

Jų teigimu, toks švedų sprendimas būtų naudingas Vokietijos valdžiai, kadangi tokiu atveju Švedija galėtų pasidalinti jos turimais įrodymais.

Vokietijos federalinė prokuratūra pranešė, kad Vokietijoje pradėtas tyrimas tęsiamas toliau. „Šiuo metu daugiau informacijos nepateiksime“, – trečiadienį pareiškė prokuratūros atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ir arkliui

aišku kad tai padaryta su jankiu imperijalistų ir teroristų palaiminimu ,jankiai didžiausi pasaulio teroristai su pampersine nukriošusia bidono mumija !!!!!

juk zinojo

kieno tai darbas bet del ivaizdzio ir pinigu plovimo galimybiu butu /dirbe/ smzinai juk monarhija tai leidzia ?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS