Švedija paskelbė feministinės užsienio politikos žinyną | Diena.lt

ŠVEDIJA PASKELBĖ FEMINISTINĖS UŽSIENIO POLITIKOS ŽINYNĄ

  • 3

Švedija paskelbė feministinės užsienio politikos žinyną. Savo portale vyriausybė pristatė šimto puslapių rekomendacijas, kuriomis galėtų naudotis kitos valstybės ar nevyriausybinės organizacijos.

Feministinės užsienio politikos tikslas yra sukurti lyčių lygybę pasaulyje ir pasiekti, kad būtų gerbiamos pagrindinės mergaičių bei moterų teisės.

Žinyne Švedijos vyriausybė aprašo savo patirtį šioje srityje ir ragina kitas šalis bei organizacijas taip pat imtis žingsnių šia kryptimi. Čia, be kita ko, kalbama apie kovą su seksualiniu smurtu ar moterų dalyvavimą politikoje. Lyčių lygybė yra „esminis dalykas, kad vyriausybė pasiektų visus tikslus, įskaitant taiką ir saugumą“, - teigiama rekomendacijose.

Užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom, pristatydama žinyną, atkreipė dėmesį į pirmuosius feministinės užsienio politikos, kurią Švedijos vyriausybė vykdo jau ketverius metus, laimėjimus. Pavyzdžiui, 2016-aisiais vyrų ir moterų lygybė buvo įtraukta į Kolumbijos taikos susitarimą.

M. Wallstrom apie laimėjimus gali kalbėti ir savo ministerijoje: 2016-aisiais keturioms iš dešimties Švedijos ambasadų vadovavo moterys, prieš du dešimtmečius moterys sudarė tik 10 proc. visų ambasadorių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

susikisk ta savo feministiny

svediska zinyna y py.......... ir reifa uztrauk.....

...

"Dieve, būk mielaširdingas tiems švedams nes jie patys nežino ką daro".

manyciau lai Svedija savo salyje

kurpia feministiny bordely , ir nekisa nosies toliau , ... nes nekoks feministinis dvokas pasklinda vos tik vejas atsisuka nuo saiurines [svedijos] puses...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS