Švedijos prokuroras tirs ministrės išsinuomoto buto istoriją | Diena.lt

ŠVEDIJOS PROKURORAS TIRS MINISTRĖS IŠSINUOMOTO BUTO ISTORIJĄ

  • 0

Švedijos kovos su korupcija prokuroras antradienį pranešė pradėjęs tyrimą, kurio metu bus aiškinamasi, ar nebuvo padarytas nusikaltimas, kai užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom (Margo Valstriom) išsinuomojo iš profesinės sąjungos butą Stokholme.

„Nuo penktadienio žiniasklaidoje rašoma, esą profsąjungos „Kommunal“ atstovai laikotarpiu nuo 2014 metų vasaros pabaigos iki 2015 metų balandžio žadėjo ir tada parūpino užsienio reikalų ministrei Margot Wallstrom nuomos sutartį dėl buto viename iš profsąjungos pastatų Stokholme“, - sakė Alfas Johanssonas (Alfas Johansonas) iš Nacionalinio ekonominių nusikaltimų biuro.

Pasak prokuroro, jis „nusprendė pradėti tyrimą dėl galimo kyšio davimo ir paėmimo, siekiant nustatyti, ar buvo įvykdytas nusikaltimas“.

Skandalas įsiplieskė, kai dienraštis „Aftonbladet“ atskleidė, kad įtakinga municipalinių darbuotojų profesinė sąjunga leido ministrei įsikelti į butą apeinant ilgą laukiančiųjų eilę.

Stokholmas susiduria su aštria gyvenamojo būsto trūkumo problema, tad vidutinis laukimo laikotarpis siekiant oficialiai įsigyti nuomojamą butą trunka net 13 metų.

M.Wallstrom, 61 metų socialdemokratė ir neginčijama vyriausybės žvaigždė, tvirtino, kad ji veikė sąžiningai ir kad jai buvo garantuota, jog „Kommunal“ laikosi taisyklių.

Pati ministrė sveikino tyrimą.

„Sveikinu tyrimą. Neturiu, ką slėpti, ir gerai, kad tai bus išaiškinta“, - sakė ji naujienų agentūrai TT ir pridūrė: „Toliau dirbsiu savo darbą.“

M.Wallstrom, kuri vykdo „feministinę užsienio politiką“ nuo tada, kai į valdžią 2014 metų spalio mėnesį atėjo kairioji koalicija, pateko į aštrią kritikos ugnį dėl savo atviro Saudo Arabijos žmogaus teisių būklės smerkimo, taip pat pakartotinės Izraelio kritikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS