Šveicarų policija pasipriešino R. Abramovičiaus planams apsigyventi šalyje | Diena.lt

ŠVEICARŲ POLICIJA PASIPRIEŠINO R. ABRAMOVIČIAUS PLANAMS APSIGYVENTI ŠALYJE

  • 4

Rusų milijardierius Romanas Abramovičius norėjo persikelti į Šveicariją, bet atsisakė savo planų, nes buvo ruošiamasi atmesti jo prašymą dėl leidimo nuolat gyventi šioje šalyje, trečiadienį pareiškė vienas šveicarų migracijos tarnybos pareigūnas.

Apie R. Abramovičiaus mėginimų apsigyventi šioje turtingoje Alpių valstybėje sagą pirmiausiai pranešė laikraštis „Tribune de Geneve“ (TdG). Leidinys nurodė, kad verslininkas buvo neįleistas į šalį, šveicarų policijai pareiškus, kad jis kelia grėsmę saugumui.

Futbolo klubo „Chelsea“ savininkas kreipėsi dėl leidimo gyventi Valės kantone, kur yra prabangus slidinėjimo kurortas Verbjė, elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP nurodė šio regiono migracijos tarnybos vadovas Jacques'as de Lavallaz (Žakas de Lavala).

Anot jo, Valės pareigūnai patenkino A. Abramovičiaus prašymą, tačiau lemiamą žodį migracijos klausimais turėjo tarti centrinė valdžia.

Federalinis „Migracijos sekretoriatas ruošėsi priimti neigiamą sprendimą, bet pono Abramovičiaus atstovai atsiėmė jų kliento paraišką dar nepaskelbus sprendimo“, teigė J. de Lavallaz.

Pareigūnas paaiškino, kad priimdamas sprendimą Migracijos sekretoriatas rėmėsi Šveicarijos federalinės policijos analize, bet nedetalizavo joje prieinamų išvadų.

TdG žiniomis, milijardierius pateikė prašymą išduoti leidimą gyventi Verbjė 2016-aisiais.

Anot leidinio, policija įsitikinusi, kad R. Abramovičius siejamas su „įtariamu pinigų plovimu ir numanomais ryšiais su nusikalstamomis organizacijomis“.

Policijos nuomone, „Abramovičiaus buvimas šalyje keltų pavojų Šveicarijos reputacijai ir galbūt netgi grėsmę visuomenės saugumui“, informavo laikraštis.

TdG taip pat paskelbė vieno asmens, pristatyto kaip R. Abramovičiaus advokatas, pareiškimą, kuriame kritikuojami šveicarų pareigūnai ir verslininko asmeninės informacijos viešinimas.

„Kreipėmės į Šveicarijos federalinę policiją su prašymu ištaisyti faktus ir pateiksime baudžiamąjį ieškinį dėl nežinomų asmenų, atsakingų už šios konfidencialios informacijos platinimą“, – pareiškime pažymėjo teisininkas Danielis Glaslas.

„Bet kokios užuominos, kad ponas Abramovičius siejamas su pinigų plovimu ar turi ryšių su nusikalstamomis organizacijomis yra visiškai klaidingos“, – pridūrė jis.

Pareiškime taip pat akcentuojama, kad rusų milijardierius neturi jokio teistumo.

Kaip pranešė TdG, Šveicarijos policija išreiškė susirūpinimą dėl R. Abramovičiaus nebeveikiančios prekybos bendrovės „Runicom“, kurios galimai su pinigų plovimu susietą veiklą 10-ąjį dešimtmetį tyrė Ženevos prokurorai.

D. Glslas savo ruožtu pabrėžė, kad ši įmonė „jau seniai buvo išteisinta dėl bet kokių nusikaltimų“.

TdG teigimu, Šveicarijos federalinis teismas praėjusią savaitę leido septynis mėnesius su R. Abramovičiaus advokatais teisme kovojusiam laikraščiui paviešinti savo straipsnį apie milijardierių.

Verslininkas šiemet vasarą tapo Izraelio piliečiu. Ši informacija pasirodė žiniasklaidai paskelbus, kad 2003-aisiais futbolo klubą įsigijusiam verslininkui ilgiau nei įprastai užtruko vizos Jungtinėje Karalystėje pratęsimas.

Pagal žurnalo „Forbes“ sudaromą reitingą, litvakiškų šaknų turintis R. Abramovičius užima 140 vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše. Jo turtas vertinamas 10,8 mlrd. JAV dolerių (9,2 mlrd. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Makas

Vyti kuo toliau tokius "veikejus".

matosi

zydelis nekvailas pajuto kgb gresme ir putino /konkurencija./ kuri gali baigtis liudnai...

juk

zydeliai visur lenda kaip erkes o maitina jas kapsistema sukurta per amzius ju paciu .....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS