Tailando įspėjimas pokemonų gaudytojams – nelįsti į balsavietes | Diena.lt

TAILANDO ĮSPĖJIMAS POKEMONŲ GAUDYTOJAMS – NELĮSTI Į BALSAVIETES

  • 0

Tailando valdžia šeštadienį perspėjo papildytos realybės žaidimo „Pokemon Go“ vartotojus be reikalo nelandžioti į balsavimo apylinkes ir neieškoti ten animacinių žvėriukų, kai šalis balsuos dėl prieštaringai vertinamos konstitucijos, parašytos karinės chuntos.

Šioje Pietryčių Azijos šalyje sekmadienį vyks pirmasis balsavimas po 2014 metų, kai generolai nuvertė demokratiškai išrinktą vyriausybę.

Rinkėjų bus prašoma pritarti arba atmesti kariškių parengtą naująją konstituciją, nors vieši debatai prieš šį plebiscitą buvo draudžiami.

Valdančioji chunta tvirtina, kad šis dokumentas yra sprendinys, leisiantis karalystei išbristi iš jau dešimtmetį besitęsiančios politinės krizės.

Tačiau kritikai peikė šį plebiscito rengimą ir vadindami tai menkai tepridengtu kariškių mėginimų įtvirtinti savo valdžią ir išgyvendinti demokratiją.

„Pokemon Go“ debiutas Tailande ir 14 kitų Azijos bei Ramiojo vandenyno šalių įvyko šeštadienį. Tai labai nudžiugino žaidimų mėgėjus šalyje, kurioje yra daug japoniškosios popkultūros sekėjų.

Vis dėlto rinkimų pareigūnai baiminasi, kad pokemonų medžiotojai gali veržtis į balsavimo kabinas, tikėdamiesi ten rasti virtualiosios realybės padarų.

„Kreipiuosi į žmones, kurie žaidžia „Pokemon Go“ – jeigu retas pokemonas pasirodytų balsavimo apylinkėse, prašau jūsų supratingumo (ten) nežaisti“, – per paskutinės spaudos konferenciją prieš balsavimą žurnalistams sakė Rinkimų komisijos pirmininkas Supachai Somcharoenas (Supačajus Somčaronas).

Vos tik išleistas „Pokemon Go“ sulaukė milžiniško populiarumo visame pasaulyje; šį žaidimą žaidžiantys vartotojai užplūdo gatves, ieškodami pokemonų, kuriuos galima pamatyti per išmaniuosius telefonus.

Nors daugelis gyrė tokį išradingą būdą, skatinantį žmones pasivaikščioti lauke, skambėjo ir perspėjimų dėl neatsargaus elgesio, kai į telefonų ekranus dėmesį sutelkę žaidėjai nepaisydavo eismo, užklysdavo į draudžiamas teritorijas arba tapdavo nusikaltėlių aukomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS