Talibai užpuolė Kabulą | Diena.lt

TALIBAI UŽPUOLĖ KABULĄ

Vis labiau įžūlėjantys talibai nevengia rengti išpuolių net Afganistano sostinėje. Vakar per beveik vienu metu surengtus išpuolius prieš tris vyriausybinius pastatus žuvo mažiausiai 19 žmonių.

Išpuolio prieš Teisingumo ministeriją, kuri yra netoli prezidentūros rūmų, liudininkai sakė, jog keli užpuolikai įsiveržė į pastatą ir pradėjo šaudyti į apsaugininkus. Kai kuriems kovotojams pavyko šaudant į žmones užlipti kelis aukštus. Pasak liudininkų, mažiausiai vienas tų užpuolikų prie kūno buvo prisirišęs sprogmenų. "Vieną jų apsaugininkai pašovė. Trys mano kolegos žuvo. Mačiau jų kūnus", – pasakojo ministerijos virtuvės darbuotojas. Jis nurodė, kad žuvo valytojas, virėjas ir dažytojas.

Užpuolikai užsibarikadavo ir pradėjo šaudyti puolančius vyriausybės kariškius. Susišaudymai truko kelias valandas.

Tuo pat metu du mirtininkai atakavo ir kalėjimų direkciją miesto šiaurėje. Buvo užpulta ir Švietimo ministerija. Kai kuriems šių įstaigų darbuotojams pavyko išgyventi užsirakinus savo kabinetuose.

"Kol kas ta informacija, kurią surinkome iš ligoninių, rodo, kad per visus šiandienos išpuolius Kabule 54 žmonės buvo sužeisti, dar 19 žuvo", – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Abdullah Fahimas. Pasak afganų pareigūnų, taip pat buvo nukauti mažiausiai septyni užpuolikai, surengę išpuolius prieš kalėjimų direkciją, Teisingumo ir Švietimo ministerijas.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas paskambinęs AFP sakė, kad į miestą atvyko 16 mirtininkų. Anot jo, šiems pavesta įvykdyti virtinę išpuolių. "Išpuolis Teisingumo ministerijoje ir kalėjimų direkcijoje buvo kerštas už blogą elgesį su kalinčiais Talibano kovotojais", – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saulius1

Panašūs mūšiai vyko ir pokario Lietuvoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS