Talibanas paskelbė trijų dienų paliaubas Afganistane per Id al Fitro šventę | Diena.lt

TALIBANAS PASKELBĖ TRIJŲ DIENŲ PALIAUBAS AFGANISTANE PER ID AL FITRO ŠVENTĘ

Talibanas pirmadienį paskelbė trijų dienų paliaubas Afganistane per šią savaitę minimą Id al Fitro šventę.

Apie tai paskelbta praėjus dviem dienoms po daugiau kaip 50 žmonių – daugiausia jaunų merginų – gyvybių pareikalavusių sprogdinimų prie vienos mokyklos sostinėje. Dėl šios atakos kaltinami talibai. Sukilėliai neigia prisidėję prie sprogdinimų.

Paliaubos paskelbtos Jungtinėms Valstijoms tęsiant savo paskutinių pustrečio tūkstančio karių išvedimą iš smurto purtomos šalies, nepaisant šlubuojančių Talibano ir Afganistano vyriausybės pastangų per taikos derybas užbaigti dešimtmečius besitęsiantį karą.

„Islamo emyrato modžahedams nurodoma nutraukti visas priešo puolimo operacijas visoje šalyje nuo pirmosios iki trečiosios Id (al Fitro) dienos“, – sakoma Talibano išplatintame pranešime.

„Tačiau jei priešas šiomis dienomis jus puls, būkite pasirengę tvirtai apsaugoti ir apginti save ir savo teritoriją“, – priduriama jame.

Id al Fitro šventė žymi musulmonų šventojo pasninko mėnesio Ramadano pabaigą. Talibanas ir ankstesniais metais yra skelbęs paliaubas per šią šventę.

Vyriausybė paprastai irgi atsako paliaubomis. Vyriausiojo derybininko Abdullah Abdullah (Abdulos Abdulos) atstovas spaudai Fraidonas Khawzonas (Fraidonas Chauzonas) ankstyvą pirmadienį sakė: „Mes sveikiname šį pranešimą... Islamo respublika taip pat yra pasirengusi ir netrukus [apie tai] paskelbs.“

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

taip

hazarai palaiko itampa siam regijone ir nepaslaptis kad ir jav clinton obam valdyme sionistai ir vyde genocida kuris iki siol ir paplito iki hohlandijos;;;

to anonimas

asile, ten nera jokios naftos- gydykis.

Anonimas

Negalima nesižavėti Talibanu. Sutvarkė JAV ir NATO okupantus, privertė pabrukus uodegas išsinešdinti iš šalies.....tuoj ir jų vasalus sudoros. Talibanas jėga. Reikėtų kad ir Irake atsirastų tokia jėga, kol dar JAV teroristai neišvogė paskutinių naftos atsargų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS