Talibanas uždraudė moterims lankytis Afganistano nacionaliniame parke | Diena.lt

TALIBANAS UŽDRAUDĖ MOTERIMS LANKYTIS AFGANISTANO NACIONALINIAME PARKE

  • 3

Talibanas uždraudė moterims lankytis viename iš populiariausių Afganistano nacionalinių parkų, taip papildydamas ilgą apribojimų sąrašą, kuriuo siekiama sumažinti moterų galimybes lankytis viešose vietose, skelbia „The Guardian“.

Draudimas buvo paskelbtas Mohammadui Khalidui Hanafiui, dorybės skatinimo ir ydų prevencijos ministrui, pasiskundus, kad parke besilankančios moterys netinkamai dėvėjo hidžabą.

„Ekskursijos moterims nebūtinos“, – sakė ministras.

Nuo 2021 m., kai Talibanas grįžo į valdžią, buvo uždaryta dauguma mergaičių vidurinių mokyklų, moterims uždrausta lankyti universitetus ir daugeliui neleista dirbti. Daugybė viešų vietų, įskaitant pirtis, sporto sales ir parkus, taip pat buvo uždraustos moterims.

„Girdėjau ne vieną Afganistano moterį kalbant apie tai, kad Talibanas greitu metu neleis joms kvėpuoti“, – sakė Heather Barr iš organizacijos „Human Rights Watch“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Išvada

Visos jos nori vieno ir to pačio. Dar nieko naujo nesugalvojo. Tik ne visur viskas leidžiama, tai ir siunta. O talibai šaunuoliai. Išvijo NATO okupantus ir įvedė tvarką.

Svečias

Jei tamstos aplinkoje vyrauja nepadoriai apsinuoginusios moterys, dar nereiškia, kad Afganistano(ir ne tiktai) moterims ir merginoms turėtų būti draudžiama gyventi kaip jos nori.

cha

Norėtų jos irgi vaikščioti kaip Rusijoj ar Lietuvoj pusplikėm šiknom ir papais, dažytos, pripūstos ir tatuiruotos kaip beždžionės. Bet tie bjaurybės talibai neleidžia. Vaje, kokia bėda....kokia tragedija...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS