Tarpininkaujant Katarui iš Rusijos namo grįžta 6 ukrainiečių vaikai | Diena.lt

TARPININKAUJANT KATARUI IŠ RUSIJOS NAMO GRĮŽTA 6 UKRAINIEČIŲ VAIKAI

  • 0

Tarpininkaujant Katarui iš Rusijos namo išvyko šeši ukrainiečių vaikai, kur jų laukia artimieji, trečiadienį pranešė rusų valstybinė naujienų agentūra TASS.

Oficialiais Ukrainos duomenimis, per pastaruosius dvejus metus Rusija deportavo daugiau nei 19 tūkst. ukrainiečių vaikų, iš kurių mažiau nei 400 grįžo namo.

Agentūra pranešė, kad Kataro ambasadoje Maskvoje priimti 6–17 metų amžiaus berniukai, tarp kurių buvo du broliai, vėl galės susijungti su savo šeimomis.

Renginyje dalyvavo Kataro ambasadorius ir pareigūnai, atstovaujantys Rusijos vaikų teisių įgaliotinei Marijai Lvovai-Belovai, pranešė TASS.

M. Lvova-Belova yra ieškoma Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) dėl kaltinimų neteisėtai deportavus Ukrainos vaikus į Rusiją. Kremlius šį kaltinimą neigia.

Ukraina kol kas nepakomentavo šio pranešimo.

Nuo 2023 metų liepos Kataras padėjo į šeimas grąžinti dešimtis vaikų, kurie per daugiau nei dvejus metus vykstantį plataus masto karą buvo išvežti į Rusiją ir okupuotas teritorijas.

Kai kurių vaikų tėvai žuvo, o kiti buvo atskirti nuo globėjų dėl greitai besikeičiančių fronto linijų Rusijos puolimo pradžioje.

Dalis vaikų gyveno ukrainiečių našlaičių prieglaudose tuo metu Rusijos okupuotose teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS