Tarptautinės žvaigždės ragina Indoneziją uždrausti prekybą šuniena | Diena.lt

TARPTAUTINĖS ŽVAIGŽDĖS RAGINA INDONEZIJĄ UŽDRAUSTI PREKYBĄ ŠUNIENA

  • 1

Tarptautinės kino, muzikos ir sporto žvaigždės paragino Indonezijos prezidentą uždrausti tai, ką pavadino žiauria prekyba žmonių maistui skirta šunų ir kačių mėsa.

Raginimas buvo paskelbtas Indonezijos aktyvistams ir organizacijai „Humane Society International“ sausio mėnesį atskleidus turgus Sulavesio saloje, kuriuose šunys būdavo uždaužomi stebint smalsuoliams, įskaitant vaikus. Taip pat buvo paviešinta plaukų nusvilinimo gyviems šunims praktika.

Pirmadienį paskelbtame laiške prezidentui Joko Widodo (Džokui Vidodui) sakoma, kad jei Indonezija prisidėtų prie kitų šią žiaurią prekybą jau uždraudusių Azijos valstybių, būtų nuplauta šalies reputaciją gadinanti dėmė. Priduriama, kad dėmesį atkreiptų visas pasaulis.

Aktyvistų koalicija „Dog Meat-Free Indonesia“ taip pat perspėjo dėl šios prekybos keliamo pavojaus sveikatai, susijusio su galimu pasiutligės plitimu.

„Šiems gyvūnams, kurių daugelis yra pavogti augintiniai, taikomi šiurkštūs ir žiaurūs gaudymo, transportavimo ir skerdimo metodai ... Didžiulės kančios ir baimė, kurias jie turi išgyventi, veria širdį ir absoliučiai šokiruoja“, – sakoma laiške.

Jį pasirašė aktorė Cameron Diaz (Kameron Dias), pokalbių laidų vedėja Ellen DeGeneres (Elen Dedženers), talentų medžiotojas Simonas Cowellas (Saimonas Kovelas), komikas Ricky Gervaisas (Rikis Džerveisas), Indonezijos popdainininkė Anggun (Angun), muzikantas Moby (Mobis) – iš viso daugiau kaip 90 garsenybių.

Šunieną valgo labai nedidelė indoneziečių dalis, bet šalyje gyvena daugiau kaip 250 mln. žmonių, tad ir maža jų dalis reiškia reikšmingą prekybos apimtį.

Šiaurės Sulavesyje užmušama tūkstančiai šunų ir kačių per savaitę. Dauguma jų atvežami iš kitų Indonezijos provincijų, nurodo su žiauriu elgesiu kovojančios organizacijos.

Po neigiamos sausio mėnesio „reklamos“ liūdnai pagarsėjusiame Tomohono turguje Šiaurės Sulavesyje šunys viešai nebegalabijami, bet aktyvistų nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad šunų skerdenos toliau vežamos iš kitų vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Mėsa kaip mėsa; vykit į Afrikos gūdumas, žmogiena būsit pavaišinti :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS