Tarptautinio valiutos fondo misija pažangos Ukrainoje nepamatė | Diena.lt

TARPTAUTINIO VALIUTOS FONDO MISIJA PAŽANGOS UKRAINOJE NEPAMATĖ

  • 0

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija penktadienį baigė darbą Ukrainoje ir išvyko nepamačiusi pakankamos ūkio restruktūrizavimo pažangos, kad galėtų suteikti naują paskolą šaliai.

Ukraina lapkritį tikėjosi iš 17,5 mlrd. JAV dolerių paskolų paketo, dėl kuriuo su TVF buvo sutarta dar pernai, gauti 1,3 mlrd. JAV dolerių paskolą. Tačiau iki dabar Kijevas yra gavęs tik 7,6 mlrd. JAV dolerių, nes šalies politikai vilkina itin nepopuliarių TVF nurodytų taupymo priemonių įgyvendinimą.

Paskutinį kartą iš TVF Ukraina rugsėjį gavo 1 mlrd. JAV dolerių.

Išplatintame pranešime TVF misija sakė, kad provakarietiškai Ukrainos vyriausybei vis dar reikia „šiek tiek laiko“ įgyvendinti ekonomines priemones, nurodytas ketverių metų trukmės programoje.

„Nors padaryta nemaža pažanga, vyriausybei dar reikia šiek tiek laiko įgyvendinti priemones siekiant užtikrinti fiskalinį tvarumą vidurinėje perspektyvoje, įskaitant ir 2017 metų biudžetą, kuris atitiktų programos tikslus, užtikrinti finansinį stabilumą ir kovą su korupcija“, – teigiama pareiškime.

Ukrainos spauda skelbia, kad TVF nurodė penkis punktus, kuriuos Kijevas privalo įgyvendinti, jeigu nori gauti daugiau lėšų: užtikrinti bankų stabilumą, didinti dujų ir šildymo kainas gyventojams iki rinkos lygio nuo 2017 metų kovo, imtis priemonių, kad nuostolingai dirbanti dujų ir naftos kompanija vėl dirbtų pelningai, spartinti privatizavimą ir paprastinti pasenusią mokesčių sistemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS