„Tatenos“ misija pateikė rekomendacijų Astravo AE | Diena.lt

„TATENOS“ MISIJA PATEIKĖ REKOMENDACIJŲ ASTRAVO AE

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) operatyvios saugos peržiūros misija („Pre-OSART“) pateikė rekomendacijų, kaip sustiprinti Astravo atominės elektrinės (AE) saugumą bei laiku užtikrinti operatyvių priemonių įgyvendinimą.

Pasak „Tatenos“ pranešimo, misija susipažino su branduolinės jėgainės, turėsiančios du 1194 megavatų galios Rusijos VVER projekto reaktorius, kurių pirmąjį numatyta įjungti 2020 metais.

Agentūra rekomenduoja užtikrinti elektrinės veiklos programų kūrimo ir įgyvendinimo tinkamą valdymą, pagerinti reaktorių paleidimo programos stebėjimą bei priežiūrą, įskaitant priemones, skirtas užkirsti kelią galimam pašalinių objektų patekimui į svarbias sistemas ir elementus, taip pat įdiegti grįžtamosios informacijos apie eksploatavimo patirtį programą.

Ataskaitos projektą „Pre-OSART“ misija pateikė elektrinės vadovybei, kuri kartu su nacionalinė reguliavimo institucija galės pateikti pastabų, kol per tris mėnesius Baltarusijos vyriausybei bus pateikta galutinė ataskaita.

Baltarusijos valdžia paraginta šią „Tatenos“ darbo Astravo AE ataskaitą paviešinti.

Pagal „Tatenos“ reglamentą „Pre-OSART“ misijos siunčiamos į statomas AE iki branduolinio kuro pakrovimo į reaktorius. Ji Astravo AE dirbo rugpjūčio 5-22 dienomis.

Lietuvos Vyriausybė teigia, kad Astravo AE vos už 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas priekaištus atmeta.

Projektas finansuojamas Rusijos valstybine paskola, statybos generalinė rangovė – Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“ įmonė „Atomstrojeksport“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Chm: "Lietuvos Vyriausybė teigia, kad Astravo AE vos už 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų" - tai TIK plikas teigimas; Tatena specialistai taip nemano... nes kitaip jų antriniai klausimai nedomintų.

prixvatininkas

mano privati zeme,kur noriu ten statau,atsikniskit .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS