Tbilisyje dešimtys tūkstančių žmonių dalyvavo eitynėse už narystę ES | Diena.lt

TBILISYJE DEŠIMTYS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ DALYVAVO EITYNĖSE UŽ NARYSTĘ ES

Praėjus kelioms dienoms po to, kai Europos Komisija rekomendavo atidėti kandidatės į Europos Sąjungą statuso suteikimą Sakartvelui, pirmadienį Tbilisyje dešimtys tūkstančių kartvelų dalyvavo eitynėse už šalies narystę Bendrijoje.

ES vadovai vėliau šią savaitę turėtų priimti galutinį sprendimą dėl kandidatės statuso suteikimo Ukrainai, Moldovai ir Sakartvelui. Šios šalys pateikė paraiškas dėl narystės ES netrukus po to, kai Rusija vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą.

Mojuodami Sakartvelo ir ES vėliavomis, maždaug 60 tūkst. demonstrantų pirmadienio vakarą susirinko prie šalies parlamento Tbilisyje į „Eitynes už Europą“.

Eitynes organizavo pagrindinės Sakartvelo prodemokratinės grupės, pakvietusios žmones pirmadienio vakarą susirinkti Tbilisyje „pademonstruoti kartvelų atsidavimo šalies europinei ateičiai ir vakarietiškoms vertybėms“.

Šį kvietimą parėmė visos šalies opozicinės partijos.

„Europa yra istorinis kartvelų pasirinkimas ir siekis, dėl kurio aukojosi visos kartos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ teigė demonstracijos organizatoriai.

„Laisvė, taika, ekonominis tvarumas, žmogaus teisių apsauga ir teisingumas – tai mus visus vienijančios vertybės, kurias užtikrintų integracija į Europos Sąjungą“, – priduriama pareiškime.

Prieš eitynes Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili per televiziją transliuotame kreipimesi sakė: „Noriu pasveikinti visus, kurie šiandien ketina susirinkti į demonstraciją“.

„Šią istorinę mūsų šaliai dieną privalome mobilizuotis. Mūsų žinia – norime europietiško Sakartvelo“, – sakė ji.

Praėjusį penktadienį Europos Komisija rekomendavo Europos Vadovų Tarybai suteikti kandidatės statusą Ukrainai ir Moldovai. Komisija vertino ir Sakartvelo paraišką, tačiau dėl šios šalies nuspręsta rekomendaciją suteikti jai kandidatės statusą pateikti po to, kai ji įgyvendins numatytas išankstines sąlygas.

 

 

GALERIJA

  • Tbilisyje dešimtys tūkstančių žmonių dalyvavo eitynėse už narystę ES
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pjuklas

Jus dar serbus priimkit, tai kiekvenam balsavime turesite balsuojancius pries.

Spaliukas

Cirkas kur Gruzija o kur europa ??? Idijotai dar Australija paskelbkit europos centru.......

ir su ruskiais nori draugaut ir į ES nori

kaip ten sakoma - i rybku sjest i nachuj sest

SUSIJUSIOS NAUJIENOS